Diari Més

Societat

Petits i grans participen en el VI Concurs de Samfaina de Vinyols i els Arcs

Per primer cop s’ha introduït la categoria infantil i juvenil, en el qual els infants van poder cuinar la sanfaina en parelles amb l’ajuda d’un adult

Els infants de 5 a 14 anys també han pogut cuinar la seva pròpia samfaina en parelles en l'edició d'enguany.

Petits i grans participen en el VI Concurs de Samfaina de Vinyols i els ArcsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 20 persones van participar, el passat dissabte 17 de juny, en el VI Concurs de Samfaina de Vinyols i els Arcs. En aquesta edició hi ha hagut participants de totes les edats, ja que per primer cop s’ha introduït la categoria infantil i juvenil, que s’han sumat a les ja tradicionals categories de samfaina clàssica i samfaina moderna. L’acte és un dels més destacats del primer cap de setmana de Festa Major, el qual es dedica a la Jornada Gastronòmica de la Samfaina.

La categoria amb més participants va ser la de la samfaina moderna, amb un total de 14 propostes. Per altra banda la de samfaina moderna va comptar amb 9 creacions. Els guanyadors van ser Eric Corts en la samfaina moderna i Concepció Nogués de la clàssica. Pel que fa a la categoria infantil i juvenil, es van presentar 6 samfaines. En aquesta prova hi van participar infants de 5 a 14 anys que van poder cuinar el seu plat en parelles i amb l’ajuda d’un adult voluntari que s’ocupava dels fogons. La jornada es va completar amb l’esmorzar popular i passejades en carruatges de cavalls i ponis.

A la tarda va ser el torn de l’actuació castellera amb els Xiquets de Cambrils, els Minyons de l’Arborç i els Xiqüelos i xiqüeles del Delta, que van omplir la plaça del Replà. Durant tot el cap de setmana també s’ha celebrat la Ruta del Pintxo Vinyolenc, en la qual han participat set restaurants del municipi. La Ghetto Orchestra va fer ballar el públic fins ben entrada la matinada amb un espectacle al bell mig del poble.

Vinyols i els Arcs segueix de Festa Major en honor a Sant Joan, de manera que els actes més importants se celebraran aquest cap de setmana amb una gran revetlla popular, l’encesa de les fogueres i la missa i processó el dia 24.

tracking