Diari Més

Costa

La Piemontesa reclama 1,7 milions d'euros a Salou per no obrir a Villa Enriqueta

La companyia havia signat el contracte amb Turispatrimonial, propietària del restaurant obert fins l’anul·lació de la llicència

El Xalet Villa Enriqueta quan encara estava obert sota el nom de Villa Alexander.

La Piemontesa reclama 1,7 milions d'euros a Salou per no obrir a Villa EnriquetaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús del xalet noucentista Villa Enriqueta, ubicat al passeig Jaume I de Salou, ha obert un nou front judicial a l’Ajuntament. Urban Food Salou S.L. l’empresa que pretenia obrir una pizzeria de la cadena La Piamontesa a l’històric edifici del número 3 del passeig ha presentat una reclamació patrimonial d’1.785.000 euros a l’Ajuntament de Salou.

El nou establiment de cuina italiana havia d’obrir en primera línia de mar i agafar el relleu del restaurant Villa Alexander, el qual va haver de tancar després que la Secció Tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC anul·lés la llicència provisional i definitiva de l’activitat i la de primera ocupació pel gran nombre d’irregularitats arquitectòniques detectades que no s’ajusten al POUM i molt menys tractant-se d’un edifici protegit. La reclamació patrimonial d’1,7 milions de La Piamontesa se suma a la presentada per Turispatrimonial S.L., que reclama 6,7 milions al consistori salouenc. Aquesta demanda, de fet, va ser el centre del debat del ple extraordinari celebrat el passat divendres durant el qual es va rebutjar la comissió d’investigació sobre l’assumpte que volien celebrar els grups de l’oposició. Fonts municipals asseguren que La Piamontesa no havia demanat cap llicència, ni d’activitat ni d’ocupació i no creuen que la reclamació patrimonial pugui prosperar satisfactòriament a favor de la societat.

Tot i que es desconeixen els motius que al·lega Urban Food Salou S.L. per sostenir la reclamació patrimonial, altres fonts afirmen que l’empresa podria haver argumentat que el consistori li havia ocultat informació.

El grup municipal del PP va tenir coneixement de la nova reclamació milionària, ahir, durant la Comissió informativa de Serveis Generals de l’Ajuntament de Salou, presidida pel regidor Jesús Barragán. A l’espera d’obtenir més detalls sobre el cas, el portaveu popular, Mario Garcia, criticava la política que du a terme l’equip de Govern. «Aquest executiu passarà a la història per haver dilapidat milions d’euros pagats pels nostres veïns. Acabem de pagar una indemnització pel cas de la Duana i, ara, ens trobem amb dues reclamacions pel cas de Villa Enriqueta. El més lamentable de tot és que el Govern local ha votat en contra de crear una comissió d’investigació per depurar responsabilitats polítiques» puntualitzava Mario Garcia.

Es desestima el recurs de Turispatrimonial

L’Ajuntament informava dilluns que ha desestimat el recurs de reposició interposat per Turispatrimonial SL contra el decret de 10 d’abril que l’Ajuntament inadmitia a tràmit la reclamació de responsabilitat patrimonial. Turispatrimonial va presentar la reclamació de responsabilitat patrimonial el 13 de març, en considerar el seu dret a una indemnització; reclamació que va ser inadmesa a tràmit per part de l’Ajuntament el passat 10 d’abril, fonamentant que no hi ha elements que la sostinguin, ni cap document jurídic ni sentencia que condemni a l’Ajuntament a indemnitzar i en consequència la propietat no té cap dret tampoc a reclamar.

tracking