Diari Més

Habitatge

L'assetjament immobiliari i els pisos turístics, noves preocupacions de les comunitats de propietaris

Un estudi de Mútua de Propietaris i la URV posa en relleu que la principal preocupació és la conservació i el manteniment de l'edifici

Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos en construcció a Reus.

El preu dels pisos de Tarragona cauen a la meitat des de la crisiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fenòmens com l'ocupació d'habitatges, els pisos turístics i l'assetjament immobiliari s'han fet un forat entre les preocupacions de les comunitats de propietaris de Catalunya, que continuen posant el focus, principalment, en inquietuds com el manteniment de l'edifici.

L'aparició d'aquestes queixes, que responen a la nova realitat social, es recull a l'estudi 'Efectes de la crisi en comunitats de propietaris', elaborat per l'asseguradora Mútua de Propietaris amb la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili deTarragona.

L'estudi posa en relleu que el 56% de les comunitats assenyalen com a preocupació la conservació i el manteniment de l'edifici, seguida dels veïns molestos (41%), les derrames (36%) i la morositat (31%). A continuació, apareixen l'ocupació (16%), els pisos turístics (13 %) i l'assetjament immobiliari (3%), segons ha informat en un comunicat Mútua de Propietaris.

A Catalunya, on un 46% dels propietaris viu en comunitats amb més de 20 veïns, un 48% assegura haver-se vist afectat, a més, molt o força per la crisi. Aquesta situació ha portat a un increment de l'impagament de quotes (39%), a la realització de menys reformes (44%), al canvi a altres proveïdors més econòmics i a un major endeutament. En aquest sentit, l'estudi assenyala que sis de cada deu comunitats de veïns catalanes afirmen tenir veïns morosos.

tracking