Diari Més

Enfrontament entre ERC i el PP per una penjada d'estelades

Els republicans denuncien l’actitud mostrada per dos regidors dels populars de Calafell

ERC i l'ANC van penjar estelades al passeig marítim.

Enfrontament entre ERC i el PP per una penjada d'esteladesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres del grup local d’Esquerra Republicana de Calafell denuncien l’actitud mostrada per part de dos regidors del Partit Popular, que es van encarar amb dos dels membres del partit republicà. La denúncia neix arran d’un fet que es va produir aquest dissabte a la tarda quan membres d’ERC i de l’ANC van penjar unes estelades a la façana marítima per posar de manifest que l’Ajuntament calafellenc no compleix amb les seves obligacions com a membre de l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència.

Segons expliquen els regidors republicans, la regidora popular de Turisme Maite González es va dirigir Joan Soler i Jordi Cervero, regidor i secretari d’organització d’ERC, dient que els «ordenava parar o trucava les forces de l’ordre municipal». Davant la negativa dels republicans, que van continuar amb la penjada d’estelades, la regidora va trucar directament al caporal de la Guàrdia Urbana de Calafell. Quan aquest va arribar, va demanar la documentació als dos regidors republicans, que també s’hi van negar.

A primera hora del matí d’aquest diumenge, tal com expliquen els republicans, el regidor de Via Pública, també del PP, ja s’havia encarregat de retirar les estelades «utilitzant personal de la brigada, maquinària i recursos municipals». El fet principal que denuncien des d’ERC-Calafell és el fet que els regidors populars incomplissin una moció aprovada fa uns mesos que «deixava ben clar que el consistori no faria ús de materials i recursos per aquest tema».

A més, els regidors d’ERC també volen fer pública l’actitud i el to de la regidora de Turisme, de la que titllen de «formes ‘xulesques’» en un acte de «prepotència i gallardia».

tracking