Diari Més

Laboral

Uns 60 manifestants protesten contra els acomiadaments a l'empresa PGI de la Selva

A més, els sindicats denuncien que PGI no ha comunicat al Comitè d'Empresa l'aturada d'una línia de producció i el trasllat a altres plantes

Alguns dels manifestants, que també han repartit fulletons informatius als treballadors que entraven i sortien de la fàbrica.

Uns 60 manifestants protesten contra els acomiadaments a l'empresa PGI de la SelvaCGT Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una seixantena de persones, entre treballadors i sindicalistes de CGT i CCOO, s'han concentrat, aquest divendres, a les portes de l'empresa PGI a La Selva del Camp, per protestar contra els acomiadaments i el trasllat de producció que s'està produint. PGI, empresa dedicada a la fabricació de teixits de polipropilè de la multinacional Berry Global, ha acomiadat a 14 persones durant aquesta setmana, que se sumen a altres acomiadaments produïts durant aquest 2017, amb més de 20, «la majoria d'ells de caràcter estructural». Els sindicats denuncien que aquests acomiadaments «es produeixen al mateix temps que es segueixen mantenint treballadors que han entrat via ETT».

«Es tracta clarament d'un acomiadament col·lectiu encobert que no reconeixen per no haver de posar en marxa un procediment que, amb tota seguretat, no seria admès per l'administració corresponent», denuncien els sindicats de manera contundent. «A més, s'estalvien haver d'aportar informes de comptabilitat fiscal i tècnic», continuen.

L'empresa ha comunicat als treballadors l'aturada d'una línia de producció i la decisió d'emportar-se part de la producció a altres plantes d'Europa. El Comitè d'Empresa s'ha assabentat de la informació per part dels treballadors enlloc de l'empresa. Aquest fet, segons els sindicats, «vulnera el dret a la informació i consulta de la representació social».

D'ara en endavant, CGT i CCOO pretenen dur a terme més mobilitzacions per «evitar la destrucció de més llocs de treball». D'aquesta manera, conclouen demanant més inversions que garanteixin el manteniment de llocs detreball i de la maquinària, «i que s'acabin els acomiadaments».

Alguns dels manifestants, que també han repartit fulletons informatius als treballadors que entraven i sortien de la fàbrica.

Uns 60 manifestants protesten contra els acomiadaments a l'empresa PGI de la SelvaCGT Reus

tracking