Diari Més

Societat

Tarragona no arriba a la mitjana espanyola de 2,8 bars per cada 1.000 habitants

L'índex a la capital tarragonina és de 2,5 i a Reus d'1,93, mentre que el municipi amb major ràtio és Forès, amb un 21,28 però només amb 47 habitants

La plataforma es queixa que hi ha pocs espais de la Part Alta sense una terrassa o un bar.

Farts de Soroll creu que aturar llicències de bars «és un primer pas»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaFederaciónEspañoladeHosteleríayRestauración, en col·laboració amb la companyia Coca-Cola ha elaborat un estudi sobre el nombre de bars a l'Estat espanyol. L'estudi ha servit per a comptar quants n'hi ha i quina és la ràtio per habitant. La mitjana espanyola és de 2,8 per cada 1.000 habitants. En el cas de les capitals catalanes, cap no arriba a aquest índex: Barcelona en té 2,6; Tarragona, 2,5; Lleida, 2,4; i Girona, 2,3.

Els municipis que acaben tenint una major ràtio de bars per habitant són els més petits, com a conseqüència de l'aplicació estadística sobre un nombre molt petit d'habitants. Així, per exemple, el municipi osonenc de Tavertet, amb 112 habitants acaba tenint una ràtio de 26,79, la més alta de Catalunya. En el cas de Tarragona,Forés(Conca de Barberà), amb tan sols 47 habitants, i 1 bar, la seva ràtio és de 21,28.

Passa una cosa semblant amb la Torre de Fontaubella, al Priorat, amb 2 bars, 134 habitants i una ràtio de 14,93 o Conesa, també de la conca de Barberà, amb una ràtio de 8,62 bars per cada 1.000 habitants.

Altres dades més significatives afecten municipis turístics. Així, a Prades, al Baix Camp, amb 5 bars es dóna una ràtio de 8,52 bars per cada 1.000 habitants. A Salou, la ràtio se situa en 5,42 i a Altafulla, en 4,17, amb un total de 21 bars.

En el cas de Tarragona ciutat, el nombre de bars comptabilitzats és de 338, el que li dóna una ràtio de 2,58 bars per cada 1.000 habitants. A Reus, el nombre de bars és de 200 i la ràtio d'1,93.

Amb tot, a l'hora de comprovar el nombre de bars a municipis que és fàcil comptabilitzar-los, es dóna la circumstància que no es tenen en compte aquells que no són estrictament bars, com els que pertanyen a associacions o entitat o els dels restaurants que exerceixen com a tals.

Les dades sobre el nombre de bars es poden consultar en aquest mapa interactiu:

tracking