Diari Més

Seguretat

Un total de 130 socorristes de la Creu Roja vigilaran 25 platges del litoral tarragoní

Enguany s’han instal·lat quatre noves torres d’intervenció ràpida entre la platja Llarga, l’Arrabassada i la platja del Miracle de Tarragona

Una de les noves torres d'intervenció immediata de la Creu Roja a la platja de l'Arrabassada de Tarragona.

Prop de 200 socorristes de la Creu Roja garanteixen la vigilància diària de 75 platgesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 25 platges de Tarragona estaran vigilades diàriament per la Creu Roja durant aquest estiu. En concret, l’entitat posa al servei de la seguretat dels banyistes 130 socorristes que estaran presents en set municipis de la demarcació: Tarragona ciutat, Vila-seca, Roda de Berà, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, el Perelló i Deltebre. A més, enguany han augmentat el nombre de torres d’intervenció ràpida per tenir un servei més proper a la ciutadania. En total se n’han instal·lat quatre de noves entre la platja Llarga, l’Arrabassada i la platja del Miracle de Tarragona.

La principal prioritat d’aquest servei és la prevenció. En aquest sentit, el darrer any Creu Roja Tarragona va fer 24.500 avisos preventius a banyistes i embarcacions, cosa que contribueix a reduir les assistències sanitàries o els rescats. A llarg de la passada la temporada es van fer 7.650 assistències sanitàries la majoria per ferides lleus provocades per talls i també una quarantena de rescats a banyistes.

Tres cadires amfíbies a la platja de l’Arrabassada

Per altra banda, Creu Roja també ofereix un servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat a través de les cadires amfíbies. Cal destacar que a la demarcació de Tarragona l’any passat es van més que duplicar les assistències socials en relació a les persones amb mobilitat reduïda. Mentre que l’any 2015 es van fer 150 actuacions amb cadires amfíbies, l’any passat aquesta xifra es va situar a 360. Per aquest motiu, es posaran a disposició dels banyistes tres noves cadires amfíbies a la platja de l’Arrabassada de Tarragona.

tracking