Diari Més

Medi natural

Valls vol recuperar la confluència dels torrents del Catllar i la Xamora

És una zona de 3,8 hectàrees on es farà la recuperació ambiental i també de restauració de l’antic pont medieval dels Molins

Àmbit d'actuació delsprojectes que ha contractat l'Ajuntament de Valls.

Valls vol recuperar la confluència dels torrents del Catllar i la Xamora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Valls ha encarregat a l’empresa MN Consultors en Ciències de la Conservació la redacció, per un import de 21.766 euros, del projecte de recuperació ambiental d’un àmbit de 3,8 hectàrees dels torrents de la ciutat. Es tracta de les immediacions de l’espai on conflueixen els torrents de la Xamora i el Catllar, un dels enclavaments paisatgístics de més interès i de més valor ambiental dels torrents.

El projecte, que haurà d’estar redactat al llarg d’aquest any 2017, inclourà totes les accions necessàries per recuperar ambientalment la llera dels trams finals dels torrents de la Xamora i del Catllar, just en el punt on conflueixen al sud de la ciutat i es converteixen en el conegut com el torrent del Puig.

Paral·lelament, la Junta de Govern ja ha aprovat la contractació de l’enginyer Llorenç Amat per un import de 6.655 euros, per redactar el projecte de rehabilitació de l’antic pont medieval dels Molins, situat en aquest mateix àmbit. Aquest pont, que travessa el torrent del Catllar just abans que conflueixi amb el torrent de la Xamora, data entre finals del segle XIII i principis del XIV, tot i que es va ampliar amb un segon ull a finals del segle XIX.

Per últim, s’ha aprovat també la contractació dels treballs de desbrossament de vegetació, per un import de 1.856 euros a l’empresa Excavacions Carbonell, de la zona on conflueixen els dos torrents, en una actuació que s’iniciarà de manera immediata.

tracking