Diari Més

Igualtat

Valls crea un protocol per frenar les agressions sexistes a les festes

El nou document, que es posarà en marxa per Sant Joan, pretén sensibilitzar i donar respostes

Els concerts a l'aparcament del Barri Vell són els més multitudinaris del Sant Joan vallenc.

Valls crea un protocol per frenar les agressions sexistes a les festesAj. Valls/Pere Toda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls aplicarà, a partir de la Festa Major de Sant Joan, un protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa. Sota el lema «La festa en pau!», el nou document, resultat d’una moció, ha estat aprovat a la Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls i ha estat impulsat per les regidories d’Acció Cívica i Joventut, de Cultura, d’Igualtat i Participació, i de Seguretat Ciutadana i Protecció.

El protocol pretén, per una banda, sensibilitzar i donar resposta a la ciutadania davant les possibles agressions sexistes que poden donar-se en el marc de les festes i de l’oci. A la vegada, també pretén posar en coneixement dels diferents agents implicats en l’organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius de la ciutat els mecanismes per lluitar contra aquests tipus d’actituds. En aquest sentit, es destaca que cal prevenir el fet que les festes, on pot augmentar el consum d’alcohol i d’altres drogues, poden ser àmbits on es reprodueixin conductes sexistes i discriminatòries i que, en contra d’això, cal assegurar que siguin sempre espais de convivència on tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat.

Així, els objectius del protocol són promoure una ciutat igualitària; sensibilitzar contra aquestes actituds; promoure que les festes es puguin viure de forma respectuosa gràcies a la complicitat de tots i totes contra la violència sexista; que en els espais de festa no hi hagi discriminacions; donar una resposta col·lectiva, i apoderar l’entorn, per poder actuar.

El document amplia el seu àmbit d’actuació a tot tipus de violències per raó de gènere, tant dones com col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).

D’altra banda, el protocol fixa pautes sobre com actuar davant casos de violència sexista i contra la diversitat afectiva sexual. En funció del nivell d’agressió, s’estableix que els afectats poden dirigir-se als punts d’atenció i informació de l’esdeveniment festiu, als serveis mèdics ubicats a l’espai o, en els casos de major gravetat, a urgències del Pius Hospital. A més, determina que, si la conducta observada va més enllà de l’assetjament i pot ser considerada agressió, els afectats han de posar-se en contacte directament amb el 112, amb Policia Local o Mossos d’Esquadra.

El protocol s’estrenarà ja per la Festa Major de Sant Joan. Prèviament, es realitzaran sessions formatives i d’informació a agents de la Policia Local i membres de l’organització dels esdeveniments. El protocol es podrà consultar a la web de l’Ajuntament de Valls i, a més, s’han elaborat tríptics i material divulgatiu que es es lliurarà en actes de la festa major.

tracking