x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
18.18 º
55.44 Km/h
Salou
La intervenció pretén recuperar espais que estaven dedicats als vehicles, prioritzant a les persones i fent que hi hagi menys soroll.

La remodelació de Carles Buïgas, a punt de finalitzar-se

La intervenció pretén recuperar espais que estaven dedicats als vehicles, prioritzant a les persones i fent que hi hagi menys soroll.

Ajuntament de Salou

La remodelació de Carles Buïgas, a punt de finalitzar-se

Granados assegura, en referència a les crítiques sobre les obres, que «quan hi ha canvis hi ha persones a qui els costa adaptar-s'hi»

Actualitzada 13/06/2017 a les 17:05

La prova pilot per transformar mig quilòmetre de l’avinguda Carles Buïgas en zona de pas preferent per a vianants ja llueix gairebé finalitzada. Aquest dimarts s’ha dut a terme una visita als treballs per part de l’alcalde, Pere Granados, junt amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, l’equip d’arquitectes que ha dissenyat el projecte: Inés de Rivera, Daniel Lorenzo i Núria Salvadó del grup de recerca de la URV i de la UPC Rum Lab i Habitar, a més dels arquitectes de l’Ajuntament de Salou, Lluís Serra i Josep Mª Ferran.

La intervenció pretén recuperar espais que estaven dedicats als vehicles, prioritzant a les persones i fent que hi hagi menys soroll. Aquesta també permetrà dinamitzar el comerç. Segons Granados, es tracta «d'un concepte nou i una filosofia nova que la volem anar incrementant paulatinament, en el sentit de recuperar espais públics dedicats a les persones i per a les persones».

Aquesta intervenció ha rebut algunes crítiques negatives, com per exemple la congestió del trànsit causada pels desviaments cap al carrer Murillo. L'alcalde de Salou assegura que «sempre que hi ha un canvi, al començament, hi ha persones a qui els costa la seva adaptació», i afirma que l'actuació ha servit, precisament, per «desviar trànsit que venia des de la Pineda cap a Salou, i recollia tot un seguit de vehicles que no es quedaven a Salou, sinó que anaven en direcció a Cambrils. Això, ara, ja està desviat pels vials. Per tant, no només guanya el carrer Carles Buïgas, si no que també tot el passeig Jaume I i el passeig Miramar».

Per la seva part, l’arquitecte Inés de Rivera, explicava que «hem estat treballant durant els darrers tres anys en aquest àmbit i ara executem aquesta prova pilot». La proposta en la qual s’ha estat treballant – i que finalitzarà abans de Sant Joan- planteja un carrer amb prioritat invertida, és a dir, que la prioritat la tenen els vianants per davant dels vehicles. De Rivera també comentava que per uniformar l'asfalt i la vorera s'ha senyalitzat el carril amb els bidons grocs i un fil d’enllumenat, perquè hi hagi «un espai peatonal molt il·luminat». Els treballs, que han suposat un cost de 95.000 euros, delimiten l’espai de vianants amb cercles grocs.
Temes relacionats
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes