Diari Més

Els actes centrals de la Festa Major de la Pobla escalfen motors amb diables i esport

La lectura del pregó, a càrrec de Tomàs Molina, tindrà lloc dissabte vinent

El correfoc infantil de dissabte.

Els actes centrals de la Festa Major de la Pobla escalfen motors amb diables i esportAj. Pobla de Mafumet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Sant Joan ja s’ha instal·lat plenament a La Pobla de Mafumet. El segon cap de setmana de celebracions va donar inici divendres a la tarda, quan el contacontes Joan Boher va narrar 'Els contes d'en Joan' a la biblioteca municipal, amb un públic de caire familiar i infantil. L’activitat festiva va continuar l’endemà dissabte i ho va fer ambel primer Torneig de Minibàsquet de La Pobla. La cita esportiva, organitzada per l’Associació Esportiva de La Pobla, va comptar amb la participació de 270 joves de clubs i escoles de bàsquet en categoria d’11 i 12 anys, arribats de Sant Pere de Ribes, l’Hospitalet de Llobregat, Benicarló i diversos punts de la província de Tarragona. A més, aquest torneig va comptar també amb la presència de Tarracus, la mascota dels Jocs Mediterranis 2018.

Paral·lelament a la disputa d’aquest campionat de nova creació, La Pobla va retre el tradicional homenatge a la seva gent gran amb el dinar d’homenatge a la vellesa, acte que va reunir prop de 200 persones. Un altre acte que s’està consolidant en el calendari festiu pobletà és el Festival de flamenc i dansa que, novament, va comptar amb l’organització de l’Associació Familiar Més 30. Aquesta exhibició va aconseguir una bona assistència de públic al Casal Cultural, mentre que el relleu festiu el va prendre l’Associació Juvenil ‘Els 7 Pecats Capitals’ Ball de Diables, que va protagonitzar els versots i el correfoc infantil pels carrers del poble. A més de la colla local, el correfoc va comptar amb la participació de les Diablesses petites de la Geltrú, els Dimonis de Montblanc, la Cabra Petita de Reus i l’Au Fènix de La Pobla.

Finalment, l’activitat festiva del passat dissabte va arribar al seu final amb el també tradicional duel futbolístic de veterans, que en aquesta ocasió va comptar amb la participació del CF Pobla i CF Icomar, que es va decantar pel bàndol local. Així es va arribar a la jornada festiva de diumenge, que va comptar amb la trobada de puntaires i patchwork, celebrada al Pavelló i que sota l’organització de l’Associació de Dones 'Mare de Déu del Lledó' va reunir més de 220 puntaires, ila 14a Bicicletada Popular. Aquesta va comptar amb la participació d’uns 300 ciclistes que, a més de gaudir del passeig en bicicleta per l’entorn del poble, també van tenir l’oportunitat d’endur-se algun dels molts premis sortejats en acabar la cita.

El pregó i el gruix dels actes festius

Ara, la Festa Major pobletana viurà un parèntesi fins que, aquest proper dissabte, donarà inici el gruix central d’actes festius. En concret, dissabte al matí tindran lloc la final del Campionat de petanca, organitzada pel Club Petanca La Pobla de Mafumet, així com el Concurs ocellaire de Sant Joan, organitzat per la Unió Ocellaire de La Pobla. A més, a les 12.30 hores el públic infantil i familiar tindrà una cita imprescindible amb l’espectacle 'Landry el Rumbero', al Parc de les Pobles.

Ja a la tarda, al punt de les 19 hores, arribarà un dels moments més esperats i emblemàtics de tota Festa Major: la lectura del pregó, que enguany pronunciarà Tomàs Molina, cap de Meteorologia de Televisió de Catalunya, meteoròleg, divulgador i presentador televisiu. Un cop finalitzada la seva intervenció donarà inici la cercavila pels carrers del poble. Amenitzada per la xarangueta 'Els Guirigalls', la cercavila comptarà amb la participació dels gegants del grup d’animació la Mafumada, el grup infantil de balls tradicionals de l’Associació de Dones 'Mare de Déu del Lledó' i el grup infantil de l’Associació Juvenil 'Els 7 Pecats Capitals' Ball de Diables, amb presència de l’Au Fènix i l’acompanyament del Petit Lilo, un gegantí cadell de gos que ve a La Pobla per jugar amb tots els assistents a la cercavila.

Seguidament donarà inici el berenar popular amb coca i xocolata, a la zona de les moreres, mentre que el Pavelló viatjarà en el temps per portar els pobletans a una dècada dels anys 80, amb l’espectacle de tribut a Joaquín Sabina i Mecano titulat 'Quina marxa la dels 80!'.

Pel que fa a aquest proper diumenge, la proposta de Festa Major inclourà activitats matinals com la masterclass de zumba organitzada per l’Associació Familiar Més 30; l’exhibició de gimnàstica rítmica i la mafulina electrònica i solidària. Ja a la tarda, els infants tornaran a ser els grans protagonistes a través de l’espectacle 'Som pirates'.

La 14a Bicicletada de diumenge va reunir al voltant de 300 ciclistes.

Els actes centrals de la Festa Major de la Pobla escalfen motors amb diables i esportAj. Pobla de Mafumet

Dissabte va ser el torn del primer Torneig de Minibàsquet de La Pobla.

Els actes centrals de la Festa Major de la Pobla escalfen motors amb diables i esportAj. Pobla de Mafumet

El festival de flamenc i dansa, organitzat per l'Associació Familiar Més 30.

Els actes centrals de la Festa Major de la Pobla escalfen motors amb diables i esportAj. Pobla de Mafumet

tracking