Diari Més

Sociedad Civil Catalana aconsegueix 'expulsar' la Diputació de Tarragona de l'AMI

Un tribunal de Tarragona els dóna la raó i obliga a l'ens provincial a sortir de l'Associació de Municipis per la Independència

Imatge d'arxiu d'un ple de la Diputació de Tarragona.

Sociedad Civil Catalana aconsegueix 'expulsar' la Diputació de Tarragona de l'AMIDiputació de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona haurà d'abandonar l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Així ho estableix una sentència a la qual ha tingut accés La Vanguardia i que ha estat dictada pel jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona.

De fet, el jutjat 'expulsa' a la Diputació de l'AMIi l'obliga a pagar 300 euros en concepte de costes judicials. Amb aquesta sentència, el jutjat tarragoní dóna la raó al recurs interposat perSociedadCivil Catalana, en interpretar, segons explica el rotatiu barceloní que l'adscripció de la diputació a l'AMI«supera el límit teleològic del dret d'associació de les administracions». La sentència considera que integrar-se a una associació només és possible «per exercir les seves competències o tasques d'interès comú».

De fet, la resolució judicial no se n'està d'esmentar la Constitució Espanyola, llei a la qual estan subjectes «en primer lloc» les entitats municipals i, per tant, han de complir amb el que estableix el seu article 2 que estableix «amb claredat, la indivisibilitat de la nació espanyola».

El magistrat tarragoní considera, sempre segons el text de la sentència recollit per La Vanguardia, que l'associació de l'ens supramunicipal a l'AMI«excedeix i desborda clarament l'àmbit de la llibertat d'expressió i d'acció política el fet de disposar de recursos públics per dur a terme finalitats contràries a l'ordenament jurídic, en elstermesque avui existeix».

En definitiva, la sentència acaba considerant il·legal «l'adhesió de la Diputació de Tarragona a una associació la finalitat de la qual sigui la independència de Catalunya per part d'una entitat local».

tracking