Diari Més

Veïnal

Veïns de Vilallonga porten al Síndic el soroll que provoca un restaurant

La denúncia veïnal no va tenir resposta del consistori i ara se l’insta a prendre mesures correctores

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges de Catalunya va fer arribar a l’Ajuntament de Vilallonga del Camp, a finals del passat mes de maig, una resolució en la qual «suggereix» al consistori que posi remei a les queixes expressades per un grup de veïns sobre l’afectació sonora que pateixen a causa de les celebracions d’esdeveniments en un restaurant.

L’inici del conflicte es remunta ara fa un any, el 17 de juny de 2016, quan set veïns de Vilallonga van presentar una instància davant el consistori en la qual exposaven la seva queixa per l’afectació que tenien a causa de les celebracions, fins a altes hores de la matinada (fins a les 3 i de vegades fins a les 4), als jardins del restaurant l’Encanteri, de la mateixa localitat. Els veïns afirmaven aleshores que havien denunciat la situació als Mossos «manifestant-nos la seva sorpresa pel fet que l’Ajuntament no actuï».

Els veïns afectats, residents a la zona dels voltants de l’establiment recordaven en l’escrit que de manera reiterada havien expressat l’afectació que patien, i que «no és comprensible ni acceptable que un Ajuntament no assumeixi les seves atribucions i defugi de les seves responsabilitats polítiques i administratives».

En la primera instància es reclamava que el consistori expliqués quines actuacions havia fet per fer que el restaurant complís amb la normativa acústica vigent i que es realitzés una inspecció per determinar si l’Encanteri «complia amb els valors límits d’emissió a l’ambient exterior i a l’interior».


Mesures cautelars

Els denunciants van demanar que el consistori apliqués mesures cautelars davant «la certesa que aquests fets es repetiran». Les mesures que demanaven anaven des del precintament «del focus emissor» del soroll, fins a la clausura temporal, total o parcial de l’establiment «o de l’autorització que l’habilita per l’exercici de l’activitat».

Res d’això no es va produir i després del cap de setmana següent a la primera denúncia, els veïns van presentar un segon escrit, l’1 de juliol. En ell es denunciaven només celebracions, les matinades del dia 19, del 24 i el 26 de juny. Novament es demanaven mesures cautelars contra el restaurant i que se’ls facilités «l’estudi d’impacte acústic preceptiu» juntament amb la còpia de l’expedient d’activitat del restaurant.

Actuar amb incúria

La denúncia afegia dures crítiques a la posició del govern municipal «que actua amb incúria quan, no tan sols no fa ús de les seves atribucions legals, sinó que deix passar el temps i mira cap a l’altre costat, malgrat els escrits del veïnat denunciant uns fets greus». Davant la manca de resposta municipal, els veïns, el 19 de setembre de 2016, van tornar a reclamar per instància la informació i posteriorment van decidir traslladar, d’acord amb el fet que es produïa silenci administratiu per part de l’Ajuntament, la queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, amb data 20 de setembre.

El Síndic, en la resolució del mes passat, indicava que el consistori l’havia informat «que s’havia requerit en diverses ocasions als propietaris de l’establiment per tal de controlar el soroll de les activitats que porten a terme». També segons va informar l’Ajuntament, el restaurant havia presentat una sol·licitud de llicència d’obres «per l’adequació de l’espai de banquets i així poder minimitzar al màxim el soroll que es pogués ocasionar».

Segons els veïns, en cap cas les seves instàncies i denúncies van rebre contesta per part de l’Ajuntament i el soroll fora mida procedent de les celebracions al restaurant, continua igual.

Una captura del vídeo.

Veïns de Vilallonga porten al Síndic el soroll que provoca un restaurant

tracking