Diari Més

Prop d'un centenar de sardanistes participen al VI Concurs de Sardanes Vila de Constantí

El concurs s'ha decidit recuperar enguany després que no es celebrés des de l'any 1996

En el concurs hi van participar una dotzena de colles sardanistes procedents de diversos municipis de Tarragona.

Prop d'un centenar de sardanistes participen al VI Concurs de Sardanes Vila de ConstantíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’un centenar de sardanistes procedents d’una dotzena de colles es van reunir, aquest diumenge 4 de juny, en la VI edició del Concurs de Sardanes Vila de Constantí. Les agrupacions sardanistes participants procedien de diferents municipis de Tarragona, com ara Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, Calafell o el Vendrell. L’acompanyament musical de l’acte va anar a càrrec de la Cobla Cossetània.

Aquesta ha estat la sisena edició del concurs, que no es celebrava des de l’any 1996. Aquest any s’ha decidit recuperar de la mà del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu i de la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí.

Les colles guanyadores van ser Dansaires del Penedès, procedents del Vendrell, en categoria de grans; Toc de Dansa, de Tarragona, en categoria de veterans; i Petits Tarragona Dansa, de Tarragona, en categoria Infantil.

El concurs de Sardanes també va servir per presentar una nova colla sardanista infantil a Constantí. El grup de Balls de Cercavila de la Societat El Casino ha ampliat el seu repertori amb la creació d’aquesta Colla de Sardanes Infantil, que pren el nom de Floquets de Constantí, nom ja registrat l’any 1990 i on ja hi van ballar alguns pares dels actuals components de la colla.

tracking