Diari Més

El Gran Muralles 2010 de la DO Conca, millor vi del 2017 segons el Ministeri d'Agricultura

És un vi elaborat pels Cellers Torres amb el raïm de les vinyes que té a la zona de Poblet-Vimbodí

Imatge del Grans Muralles 2010 de Cellers Torres.

El Gran Muralles 2010 de la DO Conca, millor vi del 2017 segons el Ministeri d'AgriculturaCellers Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha concedit el Premi 'Aliments d'Espanya al Millor Vi, any 2017' a Grans Muralles 2010 de Cellers Miguel Torres, segons ha anunciat en un comunicat. Es tracta d'un vi que s'elabora dins la DO Conca de Barberà.

El guardó, «concedit per unanimitat del jurat», és una «mostra de suport del Departament a aquest producte i al sector vitivinícola en general, l'aposta per la qualitat del qual és indiscutible», assenyala el comunicat.

'Grans Muralles 2010', de la Denominació d'Origen Protegida Conca de Barberà, «deu el seu nom a les muralles que protegien el Monestir de Poblet de les guerres i els mercenaris».

El Ministeri ha precisat que es tracta d'un vi negre amb una graduació alcohòlica del 15%, elaborat amb raïm de les varietats Garnatxa tinta, Monastrell, Querol, Carinyena i Garró, i que procedeix de vinyes ubicades a sòls pedregosos formats per capes de graves de pissarres.

El seu temps de maceració és de 15 a 20 dies i una fermentació a 26 graus durant 12 dies i el seu envelliment es realitza en bótes noves de roure francès durant 18 mesos.

Se li qualifica com «un excel·lent i exquisit vi de color cirera picota amb aires ocre, aroma amb notes de panses i confitures, amb matisos d'herbes aromàtiques i espècies que es prolonguen admirablement fins al final de boca».

Des del Ministeri es recorda que «el cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes en el Penedès» i que «des dels seus orígens en 1870, ha aconseguit unir tradició i innovació amb l'objectiu de liderar el sector del vi i del brandi de primera qualitat, sempre elaborats amb un rigorós respecte pel medi ambient».

Cellers Torres posseeix 2.432 hectàrees de vinyes, dels quals 2.000 estan a Espanya (en les Denominacions d'Origen Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Penedès, Priorat, Rías Baixas, Ribera del Duero, Rioja i Rueda), 400 a Xile i 32 a Califòrnia, i ocupa més de 1.300 persones; els seus vins poden trobar-se en més de 150 països.

tracking