Diari Més

Infraestructures

La connexió ferroviària de Castelló a Vandellòs tindrà ample internacional

Això permetrà reduir la connexió ferroviària entre València i Barcelona en 30 minuts

El Corredor és una infraestrutura reclamada des de fa temps.

Tres-cents empresaris se citen per reclamar més implicació en el CorredorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tram del Corredor Mediterrani que discorre entre Castelló i Vandellòs (Baix Camp) tindrà doble ample de via internacional i estarà en funcionament en aproximadament un any, la qual cosa permetrà reduir la connexió ferroviària entre València i Barcelona en 30 minuts.

Així ho ha assegurat avui el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, qui ha afirmat que es tracta d'una «bona notícia» per a la Comunitat Valenciana, ja que hi ha «una decisió d'instal·lació definitiva d'ample internacional sense haver de passar per la fase intermèdia del tercer fil» en aquest tram.

Gómez-Pomar ha participat a València en la inauguració de la reunió de treball dels nodes urbans i regions del Corredor Mediterrani, en la que han participat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el coordinador europeu d'aquesta infraestructura, Laurens Jan Brinkhorst.

Puig ha expressat la seva confiança en que aquesta infraestructura serveixi per al «rellançament d'Europa» i ha advocat perquè l'endeutament públic que es precisi per executar el Corredor Mediterrani a Espanya «no formi part de les obligacions sobre deute i dèficit actualment existents».

tracking