Diari Més

Polèmica Salou-Vila-seca

Granados li «suggereix» a Poblet que es preocupi dels problemes de Vila-seca, «que prou importants són»

Salou està a la espera dels informes definitius i no descarta traslladar el festival Elrow a Emprius, després de l'oposició de Vila-seca

Imatge enviada pel lector Andres

Granados li «suggereix» a Poblet que es preocupi dels problemes de Vila-seca, «que prou importants són»Andres J. Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escalada de tensió entre Salou i Vila-seca per la celebració del festival de música electrònica Elrow Friends & Family a l’antiga pedrera (al terme municipal de Salou) va viure aquest dimecres l’últim xoc de trens, aquest cop protagonitzat per l’alcalde salouenc, Pere Granados. «Vaig invitar a Josep Poblet que vingués a Salou o, sinó, que aniríem a la Diputació de Tarragona per explicar-li tots els detalls del projecte. Estic encara esperant que respongui», va etzibar Granados durant el Ple de l’Ajuntament de Salou, qui també destacà: «Nosaltres sempre estem disposats a parlar».

El debat va ser encetat pel regidor del Partit Popular, Mario García, qui es va fer ressò de la crítica que l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va llençar en l’última sessió plenària municipal, celebrada divendres passat, referent al festival, que s’ha de celebrar el 15 de juliol i que ha d’atreure més de 15.000 persones. «No em sembla bé ni el lloc ni la data. És un gravíssim error», va dir Poblet. Davant d’aquestes paraules, García va voler aclarir ahir si l’equip de govern salouenc havia mantingut reunions prèvies a l’anunci de la celebració del festival amb el president de l’Autoritat Portuària i amb l’alcalde de Vila-seca i president de la Diputació, Josep Poblet. Ràpidament, Granados va destacar que hi havien hagut reunions amb l’Autoritat Portuària, «i no només això, sinó que ens van explicar quina era la millor fórmula per gestionar els permisos de la pedrera», va subratllar.

Quant a les declaracions de Poblet, la tensió es va fer evident quan Granados va encetar la valoració dient: «Ells no consulten res del que fan al seu terme i nosaltres també ens veiem afectats». Després, va recordar reiteradament que es va invitar a l’alcalde de Vila-seca a mantenir una trobada per «explicar-li tots els detalls». «Ho he intentat per activa i per passiva ––deia Granados––, però Poblet no ha volgut escoltar».

La valoració, però, no va acabar aquí. I és que l’alcalde salouenc va aprofitar la intervenció per «suggerir» a Poblet que «es cuidi» dels problemes de Vila-seca i la Pineda, «que prou importants són». «Que ens deixi als de Salou fer el nostre poble i, sobretot, que ens deixi decidir el nostre futur», va afegir, després de també recordar que l’Ajuntament de Vila-seca havia convocat una junta de local de seguretat per parlar d’Elrow «de forma il·legítima, perquè no és la seva competència». «Qui ha de decidir sobre aspectes de Salou són els salouencs», va sentenciar.

«Ni un pam»

L’oposició, però, no semblava satisfeta amb les respostes de l’alcalde, així que un cop passat el torn del popular Mario García, el regidor de Ciutadans, Germán Rueda, va obrir el micròfon per seguir amb el debat: «Ens preocupa que el millor accés a la pedrera és per la Pineda».

Amb els nervis ja a flor de pell, Pere Granados va esgrimir: «He donat ordres concretes perquè posin un cartell on hi digui ‘Salou’. Aquella zona és Salou, l’accés és exclusiu de Salou, i la pedrera és de Salou. No necessitem a la Pineda per a res». Granados, no va voler deixar passar l’oportunitat d’evocar les paraules de l’exalcalde salouenc Esteve Ferran durant la lluita territorial per la segregació, tot utilitzant l’expressió: «Ni un pam, i no tolerarem que aquest pam es perdi». Amb l’embranzida agafada, el batlle també aprofità per recordar que la Pineda està «prenent» arena «de Salou». «Hem requerit a l’Autoritat Portuària perquè cedís l’extracció de l’arena del banc natural que ve cap a Salou i que ens està perjudicant. Ho lluitarem fins al final», va sentenciar.

Emprius com a alternativa

La ubicació del festival, a l’antiga pedrera, a tocar dels penya-segats de Cap Salou, va ser un altre dels temes que es van portar a debat. Granados va reconèixer que «s’està a l’espera dels permisos». En aquest sentit, i anticipant-se a una possible negativa, l’equip de govern té al punt de mira altres possibles espais i, segons la regidora de Cultura, María José Rodríguez, aquest seria la zona d’Emprius

tracking