Diari Més

El Concurs de Violí de BCN premia un montblanquí

Alexandre Amorós, de 9 anys, participava a la categoria B

En Sasha amb la presidenta del jurat, Eva Graubin.

El Concurs de Violí de BCN premia un montblanquíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove violonista montblanquí de tan sols 9 anys, Alexandre Amorós Korotkov, més conegut com a Sasha, ha ampliat recentment la seva «vitrina de guardons». I és que en la segona edició del Concurs de Violí de Barcelona, celebrat el 27 i 28 de maig a la prestigiosa Escola de Música Sant Gregori, ha obtingut el tercer premi de la categoria B, d’entre 9 i 11 anys.

Aquesta no era la primera vegada que Sasha aconseguia una bona posició en aquest concurs: l’any passat, durant la primera edició de la competició, el jove violinista va resultar ser el guanyador de la categoria A, per a nens i nenes fins a 8 anys. Enguany, ho ha tornat a intentar i, pujant de categoria, ha quedat tercer, una posició que valoren molt positivament els seus pares, tots dos formats musicalment, en Josep Maria Amorós Bayer, músic de Montblanc, i la metgessa Marina Korotkov.

En Sasha, a més a més, ha rebut una segona bona notícia, i és que en l’examen d’accés a grau professional de violí, al Conservatori de Vila-seca, ha obtingut una puntuació de 9,6, «la nota més alta entre els seus companys i companyes», destaquen els pares del jove.

Aquests reconeixements se sumen als ja obtinguts en la seva curta carrera musical. A principis d’any, per exemple, Alexandre Amorós va guanyar un concurs de violí de Rússia en la categoria de 7 a 9 anys.

Amb l’arquet des dels 2 anys

En Sasha va néixer el 2008 a l’illa de Fuerteventura. Poc abans de complir els dos anys, la família va tornar a Montblanc, municipi natal del pare del nen, en Josep Maria Amorós. El 2010, amb tan sols dos anys i deu mesos, el jove va començar a estudiar violí amb la reconeguda professora polonesa resident a Tarragona, Ivona Burzynska. Va continuar els estudis a l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc. A més, aquest curs va començar a estudiar violí al Conservatori de Vila-seca.

tracking