Diari Més

Judicial

Noves declaracions a Valls pel delicte de prevaricació que afecta l'equip de govern de Vilallonga

Aquest dimarts han comparegut davant la jutgessa el tinent d'alcalde, i arquitecte de l'obra investigada, i el promotor

A l'esquerra, l'alcade, amb els dos advocats i la seva dona.

L'alcalde de Vilallonga declara davant del jutge per un presumpte delicte urbanísticVicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts, el jutjat d'instrucciónúmero3 de Valls ha continuat amb les diligències prèvies del cas que s'investiga arran de l'informe de fiscalia sobre un presumpte delicte de prevaricació i tràfic d'influències queafectal'actual equip de govern de Vilallonga del Camp.

Si el 12 de maig va ser l'alcalde, Ignasi Valera i la seva dona, Mercè Roures (que va participar en el projecte investigat com a aparelladora) els que prestaven declaració davant la jutgessa, aquest dimarts els que han comparegut davant la magistrada han estat Francesc Xavier Julià, tinent d'alcalde i arquitecte del projecte que ha motivat la denúncia; i Josep MariaMercadéHaro, promotor de l'obra que s'investiga.

Com ja va passar amb l'alcalde i la seva dona, els investigats només han contestat les preguntes formulades per la seva defensa i s'han negat a contestar la resta de les parts.

Origen de la investigació

La causa que s'investiga a Valls parteix d'un decret de la fiscalia, que considerava que existeixen indicis d'un presumpte delicte per tràfic d'influències, falsedat en document públic, prevaricació administrativa a l'Ajuntament de Vilallonga, així com usurpació de funcions públiques i intrusisme.

A la fiscalia el tema va fer cap per la denúncia d'un grup de veïns de Vilallonga contra el consistori per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'una llicència urbanística al passatge Font de l'Astor.

Segons aquesta denúncia veïnal, l'habitatge no compleix amb la tipologia de la zona (on només es preveien cases aparellades), ni amb l'alineació de la resta de cases. A més, també puntualitzen que aquest habitatge està ocupant més espai del que li pertocava d'acord amb els plànols presentats.

tracking