Diari Més

El Grup del Teatre Principal escalfa motors per una nova edició del Ball de Vells per Sant Joan

Les representacions es podran veure a noves places, que s’afegeixen a les tradicionals del Barri Antic

Imatge d'una edició anterior de les representacions del Ball de Vells per Sant Joan.

El Grup del Teatre Principal escalfa motors per una nova edició del Ball de Vells per Sant JoanCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Teatre Principal de Valls representarà, un any més, el Ball de Vells a les places i carrers del Barri antic en el marc de la Festa Major de Sant Joan. Enguany l’entitat ha reformulat les places d’actuació, de manera que es faran representacions en noves ubicacions que s’afegeixen a les ja tradicionals, com les places del Carme o Jaume I.

Les representacions completes del ball es podran veure els dies 22 i 23 de juny a la tarda. El dijous dia 22 es faran representacions als Arcs del Celler de Paborde (18.30h), a la plaça de l’Oli (19.15h), a la plaça de les Escudelles (20h) i a la plaça Jaume I (20.45h). El divendres 23 de juny hi haurà representacions a la plaça del Carme (18.30h), i a la plaça de les Garrofes (19.15h). El ball també participarà, com és habitual, de la Nit de Completes, el 23 de juny a les 21.25h a la plaça del Blat) i del Tomb del Poble, el dissabte 24 de juny a les 19h a la plaça del Blat.

Els actors i actrius intensificaran els assajos en els propers dies per encarnar de nou a les parelles, dimonis i autoritats. La direcció de l'edició d'enguany anirà a càrrec de l'actor Àlex Pereira, en un muntatge que promet dosis importants d'actualitat, sàtira i humor barrejats amb un llenguatge grotesc i divertit.

El Ball de Vells consisteix en una farsa històricament lligada al gremi de sabaters. Matrimonis emprenyats, marits iaios i garrepes, joves mullers exuberants, autoritats esperpèntiques i diables burlescos s'esbaconen en una muntatge teatral de carrer de caràcter breu. El ball va ser recuperat ara farà dotze anys i forma part del Seguici cerimonial de la ciutat.

tracking