Diari Més

Protesta

Cabra del Camp talla la C-37 per denunciar que «s'han trepitjat els vots de la gent»

Els veïns i Cabra en Comú s’han manifestat a la rotonda de la via al Pla de Santa Maria

Els veïns han tallat la via durant una hora.

Cabra del Camp talla la C-37 per denunciar que «s'han trepitjat els vots de la gent»Gerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar de veïns de Cabra del Camp i Mas del Plata, acompanyats per membres de Cabra en Comú i la PAH, han tallat la C-37 en la rotonda d’entrada al Pla de Santa Maria. Durant una hora, s’han manifestat per denunciar la vulneració de la seva expressió democràtica a les urnes. Aquesta protesta neix després de dues mocions de censura que van acabar amb el mandat de l’alcalde Miguel Castañon, de Cabra en Comú, que es va imposar per majoria en les darreres eleccions municipals.

Precisament Miguel Castañon ha estat la cara visible d’aquesta protesta, ja que va ser ell qui va fer la notificació del tall perquè l’associació de veïns que el va proposar no podia fer-ho per falta de constitució. Castañon ha declarat que aquest tall és una «protesta per la dignitat dels nostres drets, han destrossat i trepitjat els vots de la gent a les urnes, que és la màxima expressió democràtica». L’exalcalde, ara regidor per Cabra en Comú, ha volgut deixar clar que la protesta no és personal ni del seu partit, «sinó per la gent que ha votat i ha posat unes esperances en aquest grup». Aquesta ha estat una primera mobilització dels veïns però Castañon ja ha avisat que en vindran «moltes més».

En tot moment diversos agents dels Mossos d’Esquadra han supervisat el tall, tot i que no han pogut evitar moments de tensió quan s’ha obert la circulació temporalment. La notificació deixava clar que el tall es produïa de 12h a 13h, tot i que Castañon i els agents havien pactat obrir la circulació després de 25 minuts de tall durant deu minuts i després tornar a tallar 25 minuts més. Aquesta decisió va arribar després que els Mossos proposessin «que cada deu minuts s’obrís durant cinc minuts», fet que Castañon no va acceptar al·legant que això seria «un semàfor de poble i no una protesta en la que s’intenta fer mal i soroll perquè la gent se’n assabenti». Tot i així, els agents han desviat part del trànsit de la C-37 abans d’arribar a la rotonda per evitar aglomeracions de vehicles, fet que ha indignat a molts dels manifestants que carregaven contra els Mossos dient que «així no serveix de res perquè no ens fem veure, volem que hi hagi cua i la gent sàpiga perquè ens estem manifestant».

Malgrat l’actuació dels agents, molts dels conductors han denunciat falta d’informació i de senyalització de la protesta, defensant que «nosaltres no en tenim cap culpa» o que «no anem a casa dels altres a molestar la gent». Castañon ha reconegut que aquests conductors «són un dany col·lateral, no són responsables del que estem patint ni del tall que han fet els veïns per protestar». Tot i així, el regidor de Cabra en Comú ha defensat que no es senyalitzi la protesta perquè sinó la gent evitaria circular per la zona i la seva queixa no seria visible, al·legant que «una protesta ha de servir per reivindicar, fer mal i que s’escolti. En totes les protestes hi ha gent que en surt perjudicada».

Els veïns i els Mossos s'han enfrontat durant l'obertura parcial a la circulació.

Cabra del Camp talla la C-37 per denunciar que «s'han trepitjat els vots de la gent»Gerard Faiges

tracking