Diari Més

Laboral

El PSC durà la saturació del jutjat de pau de la Secuita al Parlament

El sindicat UGT denuncia la manca de previsió de l'administració de Justícia, que podria provocar un conflicte entre la Secuita i el Catllar

Foto d'un dels patis de la presó de Mas Enric com el que ha estat escenari de la baralla dels interns.

Una baralla entre un jove i un adult a Mas Enric confirma les pors sindicalsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) portarà al Parlament, de la mà de la diputada socialista per Tarragona Rosa Maria Ibarra, una bateria de preguntes en relacióa la situació de saturació que pateix el jutjat de pau de la Secuita arran de l’entrada en funcionament de la presó de Mas Enric, al municipi del Catllar. Precisament aquest divendres, Diari Més es feia ressò de la denúncia del sindicat UGT sobre la manca de previsió de l'administració de Justícia, que podria provocar un conflicte entre les poblacions de la Secuita i el Catllar, pel desbordament del jutjat de pau, que dóna servei, a més de la Secuita i el Catllar, als Pallaresos, Renau i Perafort.

Els dos funcionaris que hi treballen, i un tercer de reforç temporal, no donen l’abast per atendre els 11.000 habitants de les cinc localitats d’ençà que es va obrir el centre penitenciari de Mas Enric. UGT acusa l’impacte del gran volum de gestions judicials que genera una presó. Després del tancament de la Model, el trasllat de presos dels centres penitenciaris de Brians i Ponent al Catllar va començar el mes passat i continuarà el degoteig fins al setembre, quan la presó arribarà al 81% de la seva capacitat.

En concret, el grup socialista vol saber quin volum d’assumptes tenia el jutjat de pau de la Secuita fins al trasllat de la presó de Tarragona a l’actual centre de Mas d’Enric, quin és el volum d’assumptes que té actualment el jutjat, quin serà el volum d’assumptes que es preveu un cop s’assoleixi l’ocupació plena del centre penitenciari, quina dotació de treballadors tenia el jutjat i quina té en l’actualitat i, finalment, si el Govern té intenció o no de crear un nou jutjat de pau al municipi del Catllar.

Ibarra assegura que els socialistes entenen que «la falta de previsió del departament de Justícia està provocant un conflicte entre la Secuita i el Catllar que demana una solució amb caràcter immediat».

tracking