Diari Més

Oci

La discoteca Las Carpas de Roda vol obrir al juny tot i la prohibició del consistori

Davant la imminent inauguració que havia de produir-se el 6 de maig, l’Ajuntament va prohibir per decret la seva reobertura per no tenir llicència

Imatges de l'estat de les instal·lacions a l'actualitat.

La discoteca Las Carpas de Roda vol obrir al juny tot i la prohibició del consistoriFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa que projecte reobrir la gran discoteca Carpas de Roda, a Roda de Berà, confia a poder fer-ho el pròxim mes de juny tot i que, actualment, no té llicència per fer-ho. L’Ajuntament ha prohibit la seva reobertura mitjançant un decret i després que la discoteca anunciés la seva imminent inauguració a través de les xarxes socials i en cartelleria.

La gran festa inaugural estava prevista pel passat 6 de maig, però un decret del 28 d’abril signat per l’alcalde, Pere Virgili, aturava els plans d’GSM productes S.L. La gran discoteca a l’aire lliure, un espai de 5.000 metres quadrats amb un aforament per a quasi 4.000 persones, no disposa de llicència d’activitat. Tot i així, l’empresari Ginés Martínez assegura que disposa de llicència, la del 2008.

«Estem perdent diners. Moltíssims. Havíem d’obrir el passat dia 6 i aquest serà el quart cap de setmana que no ho podem fer», diu Martínez. L’empresari assegura que cada any, fins al 2012 quan va tancar definitivament, es reobria amb la mateixa llicència. «Es comunicava una setmana abans, venien els inspectors i obríem. Sempre s’ha actuat de la mateixa manera», afirma.

La discoteca havia convocat un càsting a finals d’abril amb la vista posada en la contractació de personal i anunciava el lloguer de barres. L’anunci a través de les xarxes socials ha creat una gran expectació, sobretot entre l’antiga clientela. Després de la prohibició de reobrir decretada per l’Ajuntament, l’empresa assegura que està treballant per complir amb la documentació requerida i poder inaugurar la discoteca de cara al juny. Tot i l’estat d’abandonament que presenten, Martínez afirma que les instal·lacions es poden posar a punt amb només una setmana de treball, tal com –segons diu– s’ha fet altres vegades.

En el decret signat per Pere Virgili, del qual es donarà compte en la sessió plenària d’avui, es recull que l’empresa va sol·licitar al consistori les condicions i els requisits que havien de complir per poder reobrir la discoteca, 4 d’abril. Però, davant l’anunci de la inauguració prevista pel 6 de maig i la publicitat que s’estava difonent a través de les xarxes socials, els serveis tècnics van obrir l’expedient sobre el recinte lúdic pel que fa a l’estat de la llicència ambiental, el canvi de nom de l’activitat i el canvi de titularitat. «En aquests expedients es conclou que, en el seu dia, no es disposava del control inicial favorable i que no es van presentar els controls periòdics preceptius exigibles d’acord amb la llei», recull el decret d’alcaldia. «Així mateix es determina que actualment no pot desenvolupar-se l’activitat que s’haurà d’adequar al marc legal actual», conclou.

Gran aforament i risc

L’Ajuntament de Roda de Berà requereix a GSM Productes S.L. diversa documentació: justificar que l’establiment està adequat al projecte segons el qual es va donar llicència, l’autorització per part de la Direcció General de Salvament (Bombers), un pla d’autoprotecció homologat, demostrar que es compleix la normativa en matèria de seguretat industrial i de salut alimentària, i finalitzar les obres d’urbanització de la UA 37, on s’emplaça la instal·lació «i que actualment no es troben recepcionades», entre altres requisits.

El decret d’alcaldia argumenta que, per les característiques de l’activitat i el gran aforament previst, «és un risc evident per les persones atès que no s’han adoptat les garanties que exigeix la normativa vigent en l’àmbit de les activitats recreatives i altra normativa sectorial». Segons l’anunci de la inauguració, la discoteca vol obrir tota la nit de dissabte fins a les 6 del matí de diumenge.

Imatges de l'estat de les instal·lacions a l'actualitat.

La discoteca Las Carpas de Roda vol obrir al juny tot i la prohibició del consistoriFacebook

tracking