Diari Més

Societat

Júlia i Marc, els noms més posats a les comarques de Tarragona des del 2010

L'any 2015, però, Martina i Carla van ser els preferits al Camp de Tarragona

L'error va costar a Kenyon 3.800 dòlars, ja que el visat no va arribar a temps i els pares del nadó van haver d'agafar un altre vol.

L'ambaixada dels EUA cita a un nadó de tres mesos a declarar per 'terrorista'Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els noms de Marc i Júlia es mantenen un any més com els més posats als nadons a Catalunya, una tendència que també es produeix a les comarques de Tarragona. Segons les dades que ha fet públiques l'InstitutoNacionalde Estadística(INE), en el cas de les comarques de Tarragona, des del 2010, el nom de Júlia s'ha posat a 542 nens i el de Marc a 669 nens.

El rànquing dels preferits en aquests últims anys es completa, en el cas dels nens, amb Pol (436), Eric (410),Hugo(391) i Biel (391). Pel que fa a les nenes, després de Júlia, els noms més posats han estat els de Paula (519), Martina (513), Maria (437) i Carla (427).

De la llista dels vint noms més posats, en el cas dels nens es nota el pes de la immigració amb l'aparició deMohamedcom a 17è nom més posat des del 2010, per davant d'Izan, Joel o Gerard.

En les nenes, la llista dels més posats es completa amb noms que s'han fet un lloc en els últims anys, com Noa, Abril, Ona o Arlet. Evidentment no poden faltar els clàssics catalans, com Laia, Aina o un derivat que ha fet fortuna, Jana, com el seu derivat masculí, Jan.

Amb tot, les tendències sembla que estan començant a modificar-se. Això s'evidencia analitzant les dades recollides per l'Idescat, l'Institut d'Estadística de Catalunya. En el cas del Camp de Tarragona, l'any 2015 el nom de nena més posat va ser el de Martina (52), seguit de Carla, Júlia i Paula (51, cadascuna) i finalment, Aina (42). Pel que fa als nens, Marc sí que es manté com el més posat als nadons (72), però el segon ésHugo(55), seguit de Biel (51), Pol (45) i Èric (43).

Al Penedès el nom de nena més posat és el de Maria, seguit del de Júlia; mentre que en nens, mana Marc, seguit també d'Hugo. Finalment, pel que fa a les Terres de l'Ebre, Marc també és el més posat, però el segon és Pau i el tercer, Àlex. Pel que fa a les nenes, Júlia va ser el nom més triat, seguit de Martina i Carla.

tracking