Diari Més

Medi Ambient

Segon tràiler del documental sobre els efectes de la indústria petroquímica a Tarragona

La productora vallenca Produccions Saurines pretén enregistrar el projecte aquest estiu

En aquesta segona peça es realitza una mirada cap el paisatge de la Vall del Francolí.

Segon tràiler del documental sobre els efectes de la indústria petroquímica a TarragonaProduccions Saurines

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte documental 'La Vall del Francolí, l'alè del Camp', que analitza els efectes que la indústria petroquímica del Camp de Tarragona té sobre les persones i els paisatges de la zona, ha tret a la llum el segon tràiler. En aquest vídeo, d'una duració de poc més de 5 minuts, es realitza una mirada cap el paisatge de la Vall del Francolí, «desconegut i menystingut, però no per això poc interessant i sorprenent».

La productora vallencaProduccions Saurines, creadora del projecte, ha parlat en aquesta ocasió ambels membres del Laboratori del Paisatge de l'Escola d'Art i Disseny de Reus, que han aprofundit en el paisatge del Camp de Tarragona amb un projecte d'art contemporani, i amb Jordi Blay, del departament de geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que explica que cal conèixer el context en el qual es va crear la indústria petroquímica per entendre-la bé. Tot i això, assegura que no es van tenir en compte algunes de les conseqüències que aquesta tindria, tant pel que fa qualitat de l'aire com la de l'aigua.

Aquest segon tràiler es pot veure a continuació:

LA VALL DEL FRANCOLÍ · L'alè del Camp ·#2 from Produccions Saurines on Vimeo.

La productora vallenca preveu poder enregistrar el documental, que actualment es troba en fase de pre-producció, aquest estiu. De moment, ha presentat els dos primers tràilers, que són petits tastos del que serà la peça gran, «un retrat al Camp de Tarragona dels nostres dies a partir de la preocupació per la salut i el medi ambient dels seus habitants».

Al primer tràiler es va realitzar un passeig per la zona amb l'alcalde del Morell, Pere Guinovart, i el portaveu de la Plataforma Cel Net, Josep Maria Torres. Aquest es pot visualitzar de nou a continuació:

LA VALL DEL FRANCOLÍ · L'alè del Camp · from Produccions Saurines on Vimeo.

«Un model que ha hipotecat el territori»

Fa més de 40 anys que la indústria petroquímica va arribar al Camp de Tarragona, «un model de desenvolupament econòmic que va portar feina i riquesa als pobles on es va implementar, però que a la llarga ha hipotecat el territori, amb problemes de salut i contaminació ambiental, que han fet que avui en dia, el que llavors es va considerar progrés, ara es qüestioni». Produccions Saurines assegura que els habitants de la Vall del Francolí van perdre la capacitat de presa de decisions sobre el lloc on vivien i la gestió del seu paisatge, i ara, dècades després, «potser ja és massa tard per un canvi cap a un model econòmic respectuós amb el medi ambient i només els queda una opció, vetllar per la seva salut».

tracking