Diari Més

Dues setmanes de 'tonyi-tapes' a les XVIII Jornades de la tonyina a l'Hospitalet

Fins a l’11 de juny, una desena de restaurants oferiran menús i tapes amb la tonyina com a protagonista

Imatge d'arxiu de l'edició passada de la Diada de la Tonyina.

Dues setmanes de 'tonyitapes' a les XVIII Jornades de la tonyina a l'HospitaletAjuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la celebració de l’XII Diada de la Tonyina s’inauguraran, aquest diumenge 28 de maig, les XVIII Jornades de la Tonyina a l’Hospitalet de l’Infant. Els assistents a aquesta jornada gastronòmica, prevista a partir de les 11 hores, a la Plaça Catalunya, podran tastar les 'tonyi-tapes' elaborades pels deu restauradors que prenen part en aquesta edició de les jornades, per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. A més, hi haurà tallers i animació infantil, un photocall amb què els participants podran endur-se una fotografia de record al moment, i un sorteig d’un lot de productes locals, per gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs.

D’aquesta manera, començaran oficialment les 18es Jornades de la Tonyina, organitzades per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta edició, que finalitzarà l’11 de juny, hi participaran una desena de bars i restaurants (8 de l’Hospitalet de l’Infant: Amalfi, Cerveseria Cal Rullo, El Porró, El Solomillo, HS Hotel Sancho; Le P’tit Normand, Nàutic i Topolino; un de Masboquera: El Rebost de la Nuri; i un de Pratdip: La Cuina d’en Carlos).

A vuit d’aquests establiments, en concret, s’oferiran menús amb la tonyina com a ingredient protagonista, per uns preus que oscil·len entre els 12 i els 36 euros; i a vuit, 'tonyi-tapes', és a dir, tapes elaborades amb tonyina per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. «Diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de 18 edicions, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona», ha assenyalat la regidora de Turisme, Elidia López.

A banda de l’oferta gastronòmica, les XVIII Jornades de la Tonyina tindran un altre atractiu: els que tastin els menús podran prendre part en el sorteig de diversos premis. Entre aquests premis, hi ha un menú per a dues persones en un dels restaurants que ofereixen menú de la tonyina, una sessió de relax en un llit flotant thermospa, una sessió d’hidromassatge, un bateig de paddle-surf, un bateig de submarinisme, batejos de golf, i entrades a l’Aquum Spa, a l’Aquatonic i a Port Aventura, entre d'altres.

La Regidoria de Turisme ha organitzat també un concurs fotogràfic a Instagram, amb dues categories. La fotografia més votada de cada categoria guanyarà dues entrades a Port Aventura World. Les bases del concurs es poden consultar en el fullet informatiu de les jornades i a www.hospitalet-valldellors.cat i www.vandellos-hospitalet.cat.

El programa de les jornades gastronòmiques es pot consultar a través d'aquest enllaç.

tracking