Diari Més

Economia

A les comarques de Tarragona, només la Conca i l'Alt Camp van aconseguir millorar la seva renda familiar

Segons les últimes dades estudiades, del 2014, el Montsià va patir una caiguda de la capacitat econòmica de les famílies i se situa com la més baixa de Catalunya

Comptarà amb la presència de 43 editorials independents, 3 llibreters locals, uns 70 autors i s'han programat prop de 80 activitats per a tots els públics.

Montblanc inaugura la 'Vila del Llibre': mercat d'editorials independents més gran de CatalunyaViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Alt Camp i la Conca de Barberà són les dues úniques comarques tarragonines que van aconseguir millorar la renda familiar bruta l'any 2014, que és l'últim del qual s'han elaborat estadístiques per part de l'Idescat.

Així, la Conca va incrementar d'un 2,4% la renda familiar disponible bruta (RFDB) respecte de l'any anterior; un increment que a l'Alt camp va ser del 2%. Elpanoramaa la resta de comarques és força desolador. Moltes baixen,pelque fa a riquesa familiar. Per exemple al Priorat el descens va ser de l'1,7%, al Baix Ebre de l'1,2% i al Montsià, del 2,6%, deixant aquesta comarca ebrenca com la que té la renda familiar més baixa de Catalunya, amb 10.900 euros.

Les altres comarques es mantenen amb variacions mínimes, ja sigui positives (Baix Camp, Tarragonès i Terra Alta, 0,4%) o negatives (Ribera d'Ebre i Baix Penedès, -0,1%).

No hi ha cap comarca tarragonina que aconsegueixi situar-se per sobre de la mitjana catalana pel que fa a laRFDBi la més 'rica' és la del Tarragonès, amb una renda familiar de 15.100 euros.

Mapa de distribució de la renda familiar a Catalunya.

Les comarques més fosques són les més riques.

Totes les dades comarcals: AQUÍ

https://www.idescat.cat/pub/?id=rfdbc&n=8224&by=com&t=201400

tracking