Diari Més

Salut

Més de 300 nadons prematurs de Tarragona s'han beneficiat del Banc de Llet Materna

Aquest divendres se celebra el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna i a Reus han convocat a donants i receptors per fer una gran foto de família

Imatge d'arxiu d'una trebada de donants i receptors del Banc de Llet Materna.

Més de 300 nadons prematurs de Tarragona s'han beneficiat del Banc de Llet MaternaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 315 nens i nenes que han nascut de manera prematura a les comarques de Tarragona s’han beneficiat de la llet que més de 2.500 mares han donat de manera altruista al Banc de Llet Materna de Catalunya des que aquest es va posar en marxa, l'any 2011. En els darrers dos anys, a Reus han estat 23 els nadons beneficiaris.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, el Banc de Llet Materna organitza aquest divendres 19 de maig, a partir de les 11 hores, una foto simbòlica amb famílies donants i receptores a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus per celebrar que es tracta de ‘La família nombrosa més gran de Catalunya’, segons que resa l'eslògan de la jornada de demà.

El Banc de Llet Materna de Catalunya ha experimentat un augment de la seva activitat en el darrer any, quan va finalitzar amb 621 donants, 1.106 litres de llet distribuïts i 487 nadons beneficiaris al conjunt de Catalunya.

Per demarcacions, a Barcelona hi va haver l'any passat 444 donants i 333 receptors; a Girona, 71 donants i 35 receptors; a Lleida, 30 donants i 29 receptors; i a Tarragona i Terres de l’Ebre, 76 donants i 90 receptors.

El consum de llet materna de banc en nadons d’alt risc disminueix les infeccions generalitzades greus dels prematurs i combat les necrosis intestinals.

A bancsang.net/bancdellet hi ha tota la informació necessària per fer-se donant de llet.

tracking