Diari Més

Laboral

La plantilla de la llar infantil de Creixell denunciarà l'Ajuntament

Els treballadors l’Estel de Mar reclamaran el pagament de nòmines judicialment davant la manca de resposta del consistori

L'escola bressol Estel de Mar és l'única que dóna aquest servei al municipi.

La plantilla de la llar infantil de Creixell denunciarà l'AjuntamentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llar municipal d’infants Estel de Mar, l’única escola bressol de Creixell, podria tenir els dies comptats. De fet, la seva plantilla no espera rebre avui cap usuari. L’impagament de les nòmines ha portat els treballadors a una situació límit i asseguren que denunciaran l’Ajuntament per la via judicial, ja que –segons afirmen fonts de la llar– el consistori ha respost negativament a la via administrativa.

Segons fonts de la plantilla, Inspecció de Treball va ordenar a l’Ajuntament de Creixell el pagament de les nòmines dels treballadors del centre el passat 8 de maig. Els quatre educadors, la directora i la cuinera no van cobrar la paga extra de Nadal ni les dels mesos de febrer cap endavant. Afirmen que, tot i que l’empresa adjudicatària del servei i per la qual estan contractats és Privilege Class 1909, ha de ser l’Ajuntament de Creixell el que faci els pagaments, com a responsable solidari. «Inspecció de Treball assegura que ha rebut la resposta del consistori i aquesta es negativa. L’Ajuntament de Creixell no pagarà les nòmines», diuen des de l’escola bressol.

L’Ajuntament de Creixell ha iniciat l’expedient de rescissió de l’adjudicació de la gestió de la llar d’infants per incompliment de les clàusules.

«L’empresa, però, ha presentat al·legacions. Ho va fer el 18 d’abril, però l’Ajuntament encara no les ha resolt», afirmen des de la llar d’infants. Segons fonts de l’escola bressol, l’Ajuntament de Creixell no paga la concessió a Privilege Class 1909 des de fa tres anys, fet que impedeix a l’empresa abonar-los les nòmines. Tot plegat ha deixat la plantilla de la llar d’infants en un carreró sense sortida que els condemna a presentar-se al seu lloc de treball sense percebre la retribució.

Els treballadors de la llar infantil municipal Estel de Mar van informar ahir els pares i mares de la trentena de nens als quals atenen. «Davant d’aquesta situació, la majoria s’ha buscat altres centres», afirmaven.

tracking