Diari Més

Susanna Ferré Bové: Regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Morell

«Amb Terrafira volem que els visitants coneguin el Morell i el seu entorn»

Aquesta nova fira, que combina gastronomia, comerç i artesania, s’inaugura demà a la tarda

Ferré destaca la gran implicació del comerç en la nova fira.

«Amb Terrafira volem que els visitants coneguin el Morell i el seu entorn»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Què es trobarà la gent que visiti el Terrafira?

—Es tracta d’una mostra diversa de productes fets a mà que porten la petjada del territori. Terrafira és una proposta molt completa on podreu trobar artesania, gastronomia, activitats i comerç. Aquests grups temàtics estaran ubicats en diferents espais morellencs. Durant els tres dies de fira també gaudirem de pinzellades artístiques, lúdiques i culturals que serviran per aconseguir un programa molt complet i atractiu per a totes les edats.

—El programa de Terrafira inclou activitats lúdiques i cultural. Me’n pot destacar algunes?

—Tenim gran diada castellera diumenge al matí amb les colles Xiquets de Tarragona i Xiquets de Reus. A més, també hi haurà molts tallers i activitats que han organitzat els mateixos expositors, com tast de vermuts i olis, desfilada de moda o activitats d’animació infantil. També podríem destacar la primera trobada de vehicles clàssics, descapotables i de competició que es farà dissabte al matí a l’Avinguda Catalunya amb gairebé una setantena de vehicles inscrits. Com a primícia destaquem també la primera nit de música amb DJs locals que tindrà lloc a l’espai gastronòmic demà divendres.

—Per què s’ha decidit ubicar cada zona en un espai diferent del Morell?

—Com a morellenca, estic molt orgullosa del nostre nucli antic. És una zona del poble amb molt d’encant i agradable per passejar-hi. Tenim un jardí preciós, situat a l’antic Castell de Montoliu, actual seu de l‘Ajuntament. Tot i ser declarat bé cultural d’interès nacional, pocs visitants el coneixen. Per tot això, volem que els nostres visitants el coneguin i puguin gaudir igual que nosaltres del nostre poble i entorn. Pel que fa a la ubicació de la zona comercial, es manté a la Rambla Joan Maragall a causa de la gran quantitat de participants.

—Què esperen d’aquesta nova experiència?

—Principalment que els visitants gaudeixin i puguin conèixer el nostre entorn comercial. Volem potenciar el nostre comerç de proximitat que ho està passant molt malament en aquests moments tan complicats per la petita empresa. La nostra idea és donar-los a conèixer i fer-ne ressò de la bona oferta d‘empreses, productes i serveis que tenim a la nostra població.

—Parlant del comerç de proximitat, quina ha estat la participació del teixit cultural i associatiu morellenc en l’organització de la primera edició del Terrafira?

—Pel que fa a les empreses locals, hem de destacar la gran participació i implicació que hem tingut amb l’associació de comerciants i professionals del Morell, i amb les ganes de fer coses i donar-se a conèixer. La resposta i l’actitud davant la nostra proposta ha estat immillorable i volem agrair la seva implicació i resposta. Sense ells aquest tipus d’esdeveniments no serien possibles.

—La repetiran l’any vinent?

—Actualment, el format que té Terrafira està pensada perquè sigui bianual. Tot i així, no ens tanquem a cap mena de proposta per part dels nostres vilatans.

tracking