Diari Més

Oci

Bricknània tindrà lluites de robots i simulacions de Mart gràcies a l'acord amb la URV

La pròxima edició de la mostra montblanquina se celebrarà els dies 18 i 19 de juny

Imatge d'arxiu de la mostra de diorames i escenaris construïts amb peces de Lego.

Bricknània tindrà lluites de robots i simulacions de Mart gràcies a l'acord amb la URVInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Montblanc ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili per tal que l'ens universitari realitzi activitats de divulgació científica i captació de vocacions en enginyeria a la propera edició de Brickània, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juny.

Les activitats de la URV inclouran tallers, demostracions i algunes exhibicions, fent servir robots construïts amb material de Lego. Al llarg de la fira s'anirà repetint un taller, dedicat a la introducció a la programacióde robots Lego Mindstorm NXT. Després de cada taller es farà una demostració amb un robot rèplica del robot Curiosity de la NASA que està actualment, explorant el planeta Mart. És un robot fet íntegrament amb peces de Lego i que es pot teleoperar des d'un ordinador. El robot es mou per un diorama que imita la superfície marciana.

Finalment, durant el dia es faran dues exhibicions de competició entre robots. El format de la competició és el mateix que el del torneig First Lego League.

tracking