Diari Més

Mobilitat

Alonso demana que el desdoblament de l'N-340 enllaci amb Altafulla

L’alcalde del municipi i diputat al Congrés presentarà una esmena als Pressupostos

El tram de l'N-340 de Roda de Berà col·lapsat durant l'operació tornada d'aquesta Setmana Santa.

Alonso demana que el desdoblament de l'N-340 enllaci amb AltafullaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant l’anunci del Ministeri de Foment d’incloure el desdoblament de la carretera N-340 des de la Móra fins l’accés a l’AP-7 de Torredembarra als Pressupostos Generals de l’Estat, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha anunciat que demanarà que el projecte inclogui l’enllaç amb aquest municipi. Ho farà a través d’una esmena com a diputat al Congrés d’Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea.

«És una bona notícia, però crec que és necessari l’enllaç nord amb Altafulla per millorar la mobilitat i evitar els colls d’ampolla», assegura Alonso. Malgrat tot, el diputat no confia en què l’esmena prosperi, «sobretot perquè el PP no acceptarà cap esmena, però cal presentar-la per sentit comú». Així mateix, l’alcalde d’Altafulla preveu que, si la proposta no prospera, un cop es tingui del projecte sobre la taula i després d’analitzar-lo detingudament, es presentarà una esmena com a Ajuntament. «Segur que els tècnics han fet bé la seva feina, però també cal que des del territori es facin les reclamacions pertinents», afegeix Fèlix Alonso.

D’altra banda, el diputat valora positivament el desdoblament de l’N-340, «però em sembla poc», i assegura: «Aquesta carretera necessita moltes millores, sobretot a les Terres de l’Ebre. No pot ser que ara que el turisme està repuntant ens trobem amb una N-340 col·lapsada i amb una concentració d’accidents tan elevada».

Així mateix, recorda que el desdoblament no és el que proposen els alcaldes de la zona, «sinó que apostem perquè s’aixequin les barreres de l’autopista, aprofitar les infraestructures existents i evitar un territori trinxat, però sabem que el Partit Popular no està disposat a fer-ho», diu Fèlix Alonso, que afegeix que la vinyeta és el «futur», un sistema que consisteix en pagar una espècie de tarifa plana anual per tenir accés il·limitat a tota la xarxa viària. «En tot cas, i tot i que encara no he vist el projecte, confio en què el desdoblament buscarà l’equilibri territorial i serà pròxim a les infraestructures ja existents», diu l’alcalde d’Altafulla.

Segons explicà personalment el Secretari d’Estat, Julio Gómez-Pomar a Fèlix Alonso, la redacció del projecte estarà totalment enllestit a finals d’aquest mes de maig, un projecte que permetrà posar fi als problemes de mobilitat que pateix històricament aquest tram de l’N-340 entre la Móra i Torredembarra i, sobretot, en època estival.

tracking