Diari Més

Cultura

Els museus del Camp i l'Ebre programen tallers i reconstruccions històriques pel Dia Internacional dels Museus

Els visitants als tretze equipaments repartits pel territori podran participar en la campanya d'àmbit nacional 'Avui em sento', que té per objectiu configurar un plafó ple de postals on escriure l'estat d'ànim de cadascú

Un visitant fent un dels diferents itineraris que proposa el MNAT per la seva exposició permanent, en concret el número 4, sobre el teatre de Tàrraco, i, en primer terme, una ara -altar- dedicada al numen d'August, el 16 de maig del 2017

jornada portes obertes, reconstrucció, Necròpolis, Dia Internacional Museus, època romana, Cultura, Tarragona, Museu Nacional Arqueològic TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tretze museus que hi ha al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ja tenen a punt tot un seguit d'activitats especials de cara al Dia Internacional dels Museus, que se celebra aquest dijous, però els actes s'allargaran fins al diumenge. Així, a més de jornades de portes obertes, s'han preparat visites guiades, concerts amb maridatges de vi, tallers i reconstruccions històriques. És el cas del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), el més antic de Catalunya en la seva especialitat. Ha preparat, com a gran novetat, dos espectacles nous: la recreació d'un enterrament infantil a la Necròpolis i un recorregut teatralitzat sobre l'emperador Adrià al mateix MNAT. Tots els museus catalans participen en una campanya impulsada pel Departament de Cultura, titulada Avui em sento, en la qual els visitants podran confessar el seu estat d'ànim en una postal i contribuir a omplir un mur de sentiments.

Des d'un esmorzar de pagès al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí a un concert a l'entorn de Jaume Mercadé al Museu de Valls, passant per un maridatge de vins i música de Pau Casals al museu del músic i compositor al Vendrell, un recital de música i poesia al Museu de Tortosa, un taller de precinema al Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta, o un altre d'oleoterapia al Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana, a Santa Bàrbara.

Són algunes de les singulars propostes que ofereixen els museus de la demarcació amb motiu del Dia Internacional dels Museus. A part d'aquests, també hi participen el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Déu, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu d'Història de Cambrils, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus i el d'Alcover.

El dissabte 20 de maig per la nit, tots els museus de Tarragona i també el Museu de Tortosa obriran les seves portes al públic, fins a les dotze de la nit. Al MNAT el visitant podrà triar entre els diversos itineraris en els quals es divideix l'exposició permanent del museu. La directora del MNAT, Mònica Borrell ha deixat constància que aquesta serà l'última Nit de Museus en les actuals instal·lacions del MNAT -el museu tancarà dos anys per reformes.

A Tarragona hi haurà una activitat itinerant -de sis de la tarda a nou del vespre-, en la qual hi participaran els set museus de la ciutat. La iniciativa, batejada com a Constel·lació de Museus, pretén fer reflexionar el visitant sobre el passat i el present. Es dóna la circumstància a més, que la ciutat es trobarà immersa en plena celebració de la Tàrraco Viva.

tracking