Diari Més

Municipal

Cornudella frena el tancament de l'únic caixer automàtic del municipi

L’alcalde es va reunir ahir al matí amb representants del BBVA i en els propers dies es confirmarà si la decisió és ferma

Imatge de la nota penjada a l'oficina del BBVA del municipi.

Cornudella frena el tancament de l'únic caixer automàtic del municipiChange.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setmana més tard que els veïns de Cornudella de Montsant es posessin en peu de guerra davant la decisió de BBVA de tancar l’únic caixer automàtic i oficina del municipi, ahir al matí el consistori va aconseguir frenar el procediment.

«Ens hem reunit amb el director de la província de Tarragona i ens ha assegurat que el caixer automàtic no es tancarà», explicava ahir a la tarda l’alcalde de Cornudella de Montsant, Salvador Salvadó. Malgrat tot, la decisió encara no és ferma i, segons el batlle, en els propers dies, el director provincial es tornarà a posar en contacte amb el consistori per traslladar la decisió final. «Crec que hi ha bona predisposició», afegia Salvadó.

Va ser dimarts passat que l’entitat va penjar una nota, on s’informava que «aquesta oficina es traslladarà de manera permanent a partir del dia 22 de maig», una mesura que no havia estat traslladada a l’Ajuntament. A partir d’aquella data, Cornudella i tots els nuclis de la vora, com la Morera de Montsant, Arbolí, Ulldemolins o Albarca, s’haurien d’haver traslladat fins a les Borges del Camp per fer qualsevol operació bancària, fet que suposaria desplaçar-se 20 quilòmetres.

«Al municipi hi ha molta gent gran que no té els mitjans per traslladar-se a un altre poble per treure diners. D’altra banda, també cal tenir en compte el turisme i el boom que s’està vivint en els darrers anys. Aquells que, per exemple, vinguin a visitar Siurana, no tindrien un caixer automàtic a la zona i això seria molt negatiu per al comerç», explicava preocupat l’alcalde Salvador Salvadó.

Paral·lelament, la notícia va crear una onada de preocupació entre els veïns de Cornudella de Montsant, fet que va portar a engegar una recollida de firmes per aturar el tancament, una campanya que, segons el batlle, ahir ja comptava amb 400 signatures de suport, en un municipi que compta amb poc més de 960 habitants. «La pressió de les firmes i la problemàtica que podria suposar per a la gent gran i el turisme de la zona crec que són els arguments que han fet reconsiderar la decisió del BBVA», afegia Salvadó.

Pròrroga a Santa Oliva

Cornudella no és l’únic municipi de la província de Tarragona que aquests dies s’ha trobat amb la voluntat d’una entitat bancària de tancar l’única oficina del municipi. La setmana passada les alarmes van saltar a Santa Oliva, al Baix Penedès. En aquest cas, però, no s’ha aconseguit, al menys de moment, aturar el tancament, però sí una pròrroga de tres mesos, una decisió que es va prendre divendres després d’una reunió entre representants de BBVA i l’alcaldessa, Cristina Carreras. D’altra banda, els veïns també van aconseguir 549 signatures, unes firmes que ja van ser entregades a l’entitat.

tracking