Diari Més

Política

Bel qualifica de «pèssims i decebedors» els pressupostos de l'Estat previstos per a la demarcació per aquest any

El diputat demana que es revisin les esmenes del PDeCAT per ampliar la inversió inicial prevista de «només» 198 MEUR

El candidat de CDC al Congrés per Tarragona, Ferran Bel, davant de l'edifici dels sindicats a Tortosa, aquest 20 de juny de 2016

cotització, CDC, pensions, propostes, econòmiques, fons, candidat, Ferran Bel, impost, PIMEsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) al Congrés, Ferran Bel, ha lamentat que els «pèssims» pressupostos generals de l'estat espanyol per aquest 2017 «menystenen la demarcació de Tarragona i Terres de l'Ebre», més encara que l'any passat. «Resulten decebedors i insuficients donat que no contemplem tampoc ni el dèficit no executat l'any 2016», ha apuntat Bel. El diputat del PDeCAT ha fet una crida al Partit Popular i Ciutadans perquè revisin les esmenes presentades per la seva formació i poder implementar el pressupost, previst en «només» 198 milions d'euros. L'any anterior va ser de 334 milions d'euros però només se n'havien executat un 29% del total, a final de 2016.

El PDeCAT ha presentat 114 esmenes que, de ser aprovades, suposarien 400 milions d'euros més per a la demarcació i permetrien desencallar determinats projectes «de vital importància per al desenvolupament territorial». Segons Bel, les esmenes estan pensades «en clau molt realista i per compensar les inversions no executades l'any passat». Es tracta de propostes de l'àmbit ferroviari, com el desenvolupament del Corredor del Mediterrani, Rodalies, o estacions. El Partit Demòcrata també reclamen les inversions pendents a l'autovia A-7 i A-27 i les limitacions d'accés als vehicles pesants amb les corresponents bonificacions a l'N-340.

En l'àmbit mediambiental, el PDeCAT ha presentat esmenes per fer actuacions a la zona del delta de l'Ebre, al passeig de Mont-roig o el Camí de Ronda de Salou, entre altres.

Per als Jocs del Mediterrani, s'ha inclòs una esmena que, de ser aprovada, aportaria 4 milions d'euros addicionals. El diputat Ferran Bel ha remarcat que «si l'Estat hagués complert els seus compromisos, els Jocs no s'haurien hagut d'ajornar i en conseqüència no hauria pujat el sobrecost actual».

tracking