Diari Més

L'Ajuntament de Cornudella recull signatures contra el tancament de l'únic caixer automàtic del poble

El consistori exigeix a BBVA que mantingui l’oficina i traslladarà el cas al Parlament, la Generalitat i al Síndic de Greuges

Imatge de l'oficina i el caixer automàtic de BBVA a Cornudella.

L'Ajuntament de Cornudella recull signatures contra el tancament de l'únic caixer automàtic del pobleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cornudella de Montsant no està disposat a perdre l’únic caixer automàtic del qual disposa el poble, situat a l’oficina que BBVA té al municipi. Per aquest motiu ahir dijous va iniciar una campanya de recollida de signatures per tal d’evitar el seu tancament. El consistori denuncia que, després de dècades de disposar de caixer automàtic i oficina bancària –abans pertanyent a Caixa Tarragona-, BBVA ha decidit tancar la oficina «sense ni tan sols comunicar-ho a l’Ajuntament ni oferir alternatives».

L’alcalde del municipi, Salvador Salvadó, ha afirmat que «és una mesura inacceptable» i ha demanat explicacions a l’entitat bancària. «L'entitat financera s'ha limitat a penjar aquest dimarts una nota a la pròpia oficina parlant de trasllat a partir del 22 de maig, sense donar explicacions i avisant només 15 dies abans del tancament», ha explicat el batlle.

Els habitants del municipi estan indignats amb aquesta decisió, ja que el tancament de l’oficina bancària i la desaparició del caixer automàtic «deixa indefensos pensionistes, jubilats, comerços, veïns i turistes», segons Salvadó, que ha etzibat que «sembla que BBVA ens vulgui condemnar a la pobresa». El caixer automàtic més proper que tindran els veïns de Cornudella en cas de la desaparició de l’existent serà a Les Borges del Camp, a 25 quilòmetres de distància.

L'Ajuntament es dirigirà al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat i al Síndic de Greuges de Catalunya per exposar la problemàtica.

tracking