Diari Més

Societat

Els vallencs vulnerables disposaran de noves tarifes socials de l'aigua

L’objectiu és garantir la cobertura de les necessitats bàsiques i establir un preu adaptat

El consistori va aprovar les noves ordenances dilluns.

L'Ajuntament de Constantí aprova una tarifa social en el rebut de l'aiguaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Valls en situació de vulnerabilitat podran disposar a partir d’aquest mateix any de la nova tarifació social de l’aigua, una mesura que té l’objectiu de garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’aigua en aquelles persones menys afavorides. Aquells que compleixin els requisits, se’ls hi aplicarà una tarifa reduïda en la quota del servei i en el primer tram de consum de l’aigua.

Per poder disposar d’aquesta nova tarifa caldrà que els beneficiaris siguin persones físiques titulars d’un contracte domèstic de subministrament d’aigua o titulars d’una captació d’aigua i que, a més, es trobin en una situació de vulnerabilitat com, per exemple, que tots els membres de la unitat familiar es trobi en situació d’atur; que se sigui perceptor d’una pensió mínima contributiva per jubilació viduïtat o incapacitat permanent; percebre una pensió no contributiva per jubilació o invalidesa; ser destinatari dels fons de la prestació econòmica de la renda mínima d’inserció; percebre prestacions socials de caràcter econòmic per atendre determinades situacions de necessitats bàsiques; així com ser perceptor del fons del règim Fons d’Assistència Social o del fons de la Llei d’Integració Social dels Minusvàlids. La sol·licitació s’haurà de fer a través de la web de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

D’altra banda, també s’obren dues línies més d’ajuts. Una és la tarifa social del cànon de l’aigua, una bonificació sobre diversos conceptes de la factura aplicables sempre que no es superin els 27 metres cúbics al trimestre o equivalent, si són famílies nombroses.

En aquest cas, s’hi poden acollir també les persones titulars d’un contracte de subministrament d’aigua domèstic per a la casa on estan empadronats i que, a més, siguin abonats titulars del contracte que tinguin una edat mínima de 60 anys i que percebin una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat; i abonats titulars del contracte de subministrament d’aigua que formin part d’una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d’atur. En aquest cas, les sol·licituds es poden presentar a les oficines de l’ACA i a la seva web.

Per últim, l’Ajuntament de Valls també posa a la disposició dels veïns les bonificacions per a llars amb més de tres persones. En aquest cas, es tracta d’una tarifació que afecta alguns dels conceptes de la factura.

Pel que fa al preu del subministrament de l’aigua, les bonificacions seran aplicables quan conviuen a la llar més de tres persones. En aquests casos, s’amplien els trams de consum amb 2 metres cúbics al mes per cada persona de més que sobrepassi el límit de tres persones que formi part de la unitat familiar de l’abonat. La tarifació també afecta al cànon de l’aigua. Així, en les llars en les que conviuen més de tres persones, el primer tram de consum s’incrementa en 3 metres cúbics, el segon tram, en 2 metres cúbics i el tercer, en 1 metre cúbic al mes per cada persona addicional.

Per acollir-se a aquesta modalitat, també cal que hi hagi comptador d’aigua individual per a l’habitatge. A més a més, també se’n poden beneficiar aquelles llars amb persones amb grau de disminució o amb un nivell de dependència, que tindran dret a una bonificació addicional, de tal manera que cada persona amb un grau de disminució reconegut superior al 75% o amb un nivell III de dependència computa com a dues persones a efectes de considerar l’ampliació de trams.

Els propietaris podran sol·licitar l’aplicació de la tarifació a les oficines de Sorea, empresa concessionària del servei, o bé també a les oficines o a la web de l’Agència Catalana de l’Aigua.

tracking