Diari Més

Les Festes de Sant Maties arriben a Montblanc amb actes per a tots els públics

Joan Rovira i Anna d'Ivori actuaran al municipi divendres, i diumenge tindran lloc una trobada gegantera i una diada castellera

Gegants d'Els Veguers de Montblanc.

Els geganters Els Veguers de Montblanc representaran Catalunya a la República TxecaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nova edició de les Festes de Sant Maties, la Festa Major petita de Montblanc, arriba al municipi amb un programa d'actes complet per a tots els gustos. Les activitats començaran el divendres 12 de maig, amb la celebració de diversos actes culturals, com la preestrena de l'espectacle 'Mil cent i un estels' (sala Sant Jordi, a les 6 i a les 7 de la tarda), la presentació de la prova esportiva Barrancs de Llegenda i del llibre 'La volta al món en 80 maratons', a càrrec del periodista Arcadi Alibés (sala de plens de l'Ajuntament de Montblanc, a dos quarts de 7 de la tarda), i la inauguració de l'exposició '5 anys de lluites, del somni al referèndum', que comptarà amb l'assistència de Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) (sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc, a les 7 de la tarda).

També hi haurà la tradicional Salve Solemne en honor a Sant Maties (església de Santa Maria, a les 8 del vespre) i l'actuació del seguici popular. La jornada finalitzarà amb un concert protagonitzat per Joan Rovira i la seva banda i el grup Anna d'Ivori, que presentaran els seus nous treballs, 'Encara tenim temps' i 'Rere els vidres', respectivament (plaça de Sant Miquel, a dos quarts de 12 de la nit).

El matí del dissabte 13 de maig està reservat a activitats tradicionals de les festes, com les matines amb grallers, ofici solemne en honor a Sant Maties (església de Santa Maria, a les 11 del matí) i l'actuació del seguici popular. El mateix dia, també s'ha programat la IV Timbalada dels Dimonis de Montblanc, que inclou un vermut electrònic amb DJ Ricard Cendra (plaça de Sant Miquel, a les 12 del migdia), la IV Timbalada i la posterior exhibició de les colles participants, un sopar popular (aparcament de Sant Miquel, a les 9 del vespre) i una festa amb discjòqueis (aparcament de Sant Miquel, a les 11 de la nit).

Una altra activitat destacada del dissabte és la commemoració de l'Any Puig i Cadafalch, en què s'ha programat la presentació del llibre 'Montblanc, conjunt monumental i artístic. 50 anys de restauració de la Muralla medieval', de Maties Solé (centre cultural Sant Jordi, antiga Acció Catòlica, a les 5 de la tarda), i la rememoració de l'acte de Puig i Cadafalch a Montblanc de l'any 1922, a càrrec d'Eduard Riu Barrera i Mireia Freixa, comissaris de l'Any Puig i Cadafalch (santuari de la Serra, a les 7 de la tarda).

Altres actes programats per al dissabte 13 de maig són una ballada de sardanes amb la cobla Cossetània (plaça Major, a les 7 de la tarda), tast de vins i concert amb el grup de versions jazz Leitmotiv (Le Pub, antic Cesar's, a les 8 del vespre), concert de l'orquestra Corelli, del Conservatori de Vila-seca, amb l'actuació del montblanquí Alexandre Amorós Korotkov (antiga església de Sant Francesc, a les 9 del vespre), i sopar ball de Sant Maties (local de l'Associació Cultural Andalusa, a les 9 del vespre).

Trobada Gegantera i diada castellera

El diumenge 14 de maig hi haurà la XXII Trobada Gegantera, els tradicionals concerts de la coral Flor de Lis a la residència Montblanc (a les 11 del matí) i a la Llar Conca de Barberà (a les 12 del migdia), la diada castellera de Sant Maties, amb els Xiquets de Cambrils, Xiquets de Vila-seca i Torraires de Montblanc (plaça Major, a la 1 del migdia) i el ball de Sant Maties (pavelló del Casal, a dos quarts de 7 de la tarda).

El mateix diumenge, el seguici infantil serà protagonista, amb una cercavila i actuació a la plaça Major (a partir de dos quarts de 6 de la tarda). La jornada es completarà amb un vermut musical organitzat per l'ANC (claustre de Sant Francesc, a les 12 del migdia) i un espectacle infantil protagonitzat per deParranda (plaça Major, després de l'actuació del seguici infantil).

tracking