Diari Més

Laboral

El Comitè d'Empresa arriba a un preacord amb BIC Graphic per reduir a 120 el nombre d'acomiadats

L'assemblea l'haurà de ratificar aquest divendres i es preveu excloure de l'ERO a embarassades, famílies monoparentals i un membre de parelles que treballin els dos a la fàbrica

Els treballadors de BIC Graphic manifestant-se al polígon Entrevies de Tarragona.

marxa, plantilla, acomiadament, negociació, ERO, empleat, protesta, treballador, Bic Graphic, Rebeca MorilloACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè d'Empresa deBiCGraphicvaarribaraquest dimecres a un preacord amb la direcció de la companyia que haurà de ser ratificat aquest divendres en una assemblea de treballador.

Entre els punts que inclou aquest acord destaca que el nombre d'afectats pels acomiadaments previstos es reduiria a 120,en llocdels 136 previstos inicialment. Entre les persones afectades pels acomiadaments en quedarien exclosos, segons el preacord, les treballadores embarassades, les unitats familiars monoparentals, i, en el cas de parelles que els dos treballin a la factoria, només podria afectar a un dels dos.

Els representants dels treballadors han acceptat que la voluntarietat expressada pels treballadors, sigui un dels factors que permeti reduir el nombre d'afectats.

Els treballadors menors de 55 anys afectats per acomiadament tindran dret a la indemnització prevista a l'Estatut dels Treballadors com a acomiadament improcedent.

El preacord amb l'empresa preveu també que aquesta, en els acomiadats, estableixi un abonament lineal per fidelització. Així, els que tinguin menys de 7 anys d'antiguitat rebran un lineal de 2.500 euros bruts, entre 7 i menys de 12 anys d'antiguitat un lineal de 4.000 euros bruts i a més de 12 anys d'antiguitat un lineal de 6.000 euros bruts.

D'altra banda, l'ERO no podrà afectar de manera forçosa (sivoluntària) els treballadors amb edats compreses entre els 55 i els 57 anys. Pelquefa als treballadors més grans de 58 anys afectats per l'ERO, aquests accediran a una situació de prejubilació en les condicions que s'han pactat entre comitè i empresa.

Un altre dels aspectes que s'estableix en el preacord és que en cas de vacants aBICGraphic, els treballadors afectats per l'acomiadament col·lectiu tindran preferència de contractació fins al 31 de desembre de 2018 sempre que no es tracti d'un lloc de nova creació i el llocofertpertanyi al mateix grup professional que tenia el treballador i tingui les competències necessàries per a desenvolupar-lo.

tracking