Diari Més

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer arriba a la 30a edició recordant la seva història

Els treballs es poden presentar fins el 30 de setembre de 2017

Un moment de la presentació dels premis, que ha tingut lloc aquest dimecres a Torredembarra.

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer arriba a la 30a edició recordant la seva històriaAjuntament de Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer arriba a la trentena edició amb la voluntat depotenciar-ne la part més històrica per ressaltar el prestigi del guardó. L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura i amb el patrocini de Repsol, ha presentat aquest dimecres la nova edició del premi.

La primera edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer va tenir lloc l’any 1970, organitzada pel Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT), però en diverses ocasions no s’ha convocat per diferents circumstàncies. A partir de l’any 1996, coincidint amb la catorzena edició, l’organització dels Premis l’ha dut a terme el mateix Ajuntament de Torredembarra. Per la seva part, Repsol va patrocinar els premis del 1988 al 1991 i va reprendre la seva col·laboració a partir del 2012. En la història del premi destaquen guanyadors de prestigi com Josep Maria Casasús, Josep M. Huertas Clavería, Àngel Casas o Antoni Arbonés.

Les bases dels premis i la seva convocatòria no es presenten novetats. També es compta amb un jurat de professionals i totalment implicats en la seva tasca amb el Premi Mañé i Flaquer: Jordi Farré (director de la Càtedra Internacional URV/ Repsol d’Excel·lència en Comunicació), Josep Maria Girona (director de SER Catalunya), Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol, Sara Sans (presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya) i Sergio Vila-Sanjuán (coordinador del suplement Cultura/s de La Vanguardia. Premi Nadal 2013).

Les principals novetats arriben precisament de la mà de la celebració de la trentena edició del Premi. En aquest sentit, se celebraran activitats paral·leles coincidint amb la gala de lliurament de premis a la tardor, amb la invitació de persones implicades en aquestes trenta convocatòries (organitzadors, jurats, guanyadors...). També es treballa en aspectes que ajudin a donar valor històric als premis, com ara la creació d’una pàgina web específica on es pugui trobar tota la informació històrica i actual del Mañé i Flaquer.

Les categories dels premi són de comunicació local i de periodisme turístic. La dotació de la primera categoria és de 2.000 euros, mentre que de la segona és de 6.000. El guanyador/a podrà col·laborar amb l’Ajuntament elaborant un contingut informatiu per a la difusió del municipi de Torredembarra.

Podran participar-hi articles o reportatges signats amb nom o amb pseudònim i publicats a la premsa diària, periòdica o especialitzada, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o TV, entre l’1 de setembre de 2016 i el 31 d’agost de 2017. El termini de presentació de treballs és el 30 de setembre de 2017. Les bases del premi es poden consultar a través d'aquest enllaç.

tracking