Diari Més

Solidaritat

Salou acull la presentació de l'ONG Voluntaris pels Refugiats

Els eu projecte més immediat és el de ‘Tots necessitem un refugi’, adreçat a dones amb fills dels camps grecs de refugiats

Membres de l'ONG amb alguns dels refugiats que han aconseguit atendre en pisos de lloguer.

Salou acull la presentació de l'ONG Voluntaris pels RefugiatsVoluntaris pels Refugiats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Auditori de Salou va acollir la passada setmana, sota el paraigües de l'Ajuntament, la presentació en societat de l'ONGVoluntaris pels Refugiats (VxR). L'acte va estar encapçalat pelseu president, Hugo Di Dio, i el vicepresident, Alberto Santos. També els acompanyava el secretari del projecte, Ignacio Fiz, professor del departament d’Història de l’Art de la URV.

A banda de les experiències dels voluntaris i la seva tasca pasada, es va fer especial incís en el projecte més immediat de l'Organització,‘Tots necessitem un refugi’. L’objectiu del projecte és el de donar cobertura a les persones –principalment dones amb fills– que es troben als camps grecs de refugiats, a l’espera que s’atenguin les seves sol·licituds d’asil polític. Ara per ara, s’han llogat i tutelat dos pisos, fet que ha permès ajudar a més de sis famílies.

Entre els assistents a la presentació, Nour Salameh, una exiliada siriana, va explicar la seva crua experiència i la situació d’alguns dels seus compatriotes, a més de subratllar que el problema no només rau en la política migratòria de la Unió Europea, sinó en el conflicte armat que pateix Síria.

Com col·laborar-hi

Des de Voluntaris pels Refugiats van fer una crida per obtenir finançament. L’objectiu és aconseguir una aportació mensual que permeti pagar les despeses d’allotjament a les famílies refugiades. El número de compte (Triodos Bank) és el següent: ES05 1491 0001 2721 7935 9928. Per a més informació, es pot consultar el web i la pàgina de Facebook de l’entitat, o bé trucar al telèfon 693 681 775.

tracking