Diari Més

Turisme

La Selva del Camp habilitarà un aparcament per autocaravanes

L’Ajuntament pretén que l’espai sigui un reclam per al turisme i, així, donar a conèixer el municipi

El nou espai estarà ubicat a l'entrada del municipi, a la carretera d'Almoster.

La Selva del Camp habilitarà un aparcament per autocaravanesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turisme és una de les assignatures pendents de la Selva del Camp i, conscients d’això, el consistori ha començat a treballar en aquesta matèria. Una de les primeres mesures consistirà en habilitar un aparcament d’autocaravanes, un nou espai que, segons explica el regidor de Turisme, Enric Roberto, pot ajudar a activar el turisme al municipi. «Gent que potser no faria parada a la Selva, gràcies a aquest aparcament tindrà un motiu pel qual venir al poble i, així, conèixer el nostre patrimoni», apunta Roberto.

L’aparcament estarà ubicat en una parcel·la de 1.439,74 metres quadrats situada just a l’entrada del municipi, a la carretera d’Almoster, al començament del carrer de la República. La capacitat serà per, aproximadament, una desena d’autocaravanes, quantitat que podria variar en funció del pressupost del qual disposi finalment el projecte. Els vehicles podran romandre a l’aparcament durant un màxim de 72 hores. Durant aquest temps, els usuaris disposaran de punts d’aigua i electricitat.

El projecte es desenvoluparà gràcies a una línia de subvencions del Consell Comarcal del Baix Camp, al qual l’Ajuntament de la Selva s’ha adherit. En l’última sessió plenària del Consell, celebrada el passat 26 d’abril, es va aprovar el conveni de col·laboració amb el consistori selvatà per tal de finançar i executar l’aparcament d’autocaravanes. Ara, el projecte entrarà en fase de licitació i, cara aquest estiu, Enric Roberto espera que l’espai ja pugui estar en funcionament.

Segons el regidor de Turisme, els treballs consistiran en la compactació del terreny (cedit per part d’un particular), l’habilitació d’un accés a través de la carretera d’Almoster i la instal·lació dels serveis.

Nou punt d’informació i ruta

Amb l’aparcament d’autocaravanes es complementarà les mesures ja desenvolupades per part de l’Ajuntament amb l’objectiu de reactivar el turisme i donar a conèixer el municipi. La primera d’elles es va posar en marxa a principis d’any. Es tracta de l’itinerari Espais de Patrimoni i Memòria, una ruta pels monuments i espais més singulars de la Selva a través de diversos panells informatius. D’altra banda, fa un parell de setmanes es va posar en marxa un nou servei d’informació turística al Castell del Paborde. «Això ens permetrà conèixer el tipus de turisme que ens visita i poder desenvolupar millors ofertes», destaca Roberto.

tracking