Diari Més

Un mural celebra el centenari de la Vinícola del Priorat

La cooperativa està organitzant diversos actes commemoratius per l'aniversari

El mural ha estat pintat per la il·lustradora de Falset Marina Capdevila.

Un mural celebra el centenari de la Vinícola del PrioratFCAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del centenari del Sindicat Agrícola Vinícola de Gratallops (1917-2017), la cooperativa està organitzant diversos actes commemoratius. El 'Mural del Centenari', de la il·lustradora catalana Marina Capdevila, dóna el tret de sortida amb un homenatge als pagesos i pageses que han treballat aquelles terres i que han escrit la història del celler.

El mural està situat a una de les parets de l’edifici històric de Vinícola del Priorat, on tradicionalment es lligaven les mules abans d’entrar les càrregues de raïm al celler. Encara avui en dia, les argolles penjades a la paret són testimoni d’aquest passat que l’artista originària de Falset, Marina Capdevila, ha representat amb el seu peculiar estil d’exageració i ironia combinat amb una poderosa carta de colors i ombrejat suau.

El 10 de juny, el celler acollirà l’acte central del centenari, que esdevindrà punt de trobada de tots els socis i persones relacionades amb la llarga història de la cooperativa.Altres accions previstes són l’elaboració del «vi del centenari», incentivar la plantació de varietats autòctones, fer millores a les instal·lacions del celler i introduir novetats en les activitats enoturístiques i l’entorn digital.

Vinícola del Priorat és una cooperativa comarcal resultat de la fusió de les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, i en l’actualitat compta amb 140 socis productors. Elabora unes 320.000 ampolles de vi emparades dins la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que s’exporten a més de 25 països de tot el món. També elabora oli d’oliva verge extra emparat en la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

El mural ha estat pintat per la il·lustradora de Falset Marina Capdevila.

Un mural celebra el centenari de la Vinícola del PrioratFCAC

tracking