Diari Més

Cultura

El llibre dedicat a la cooperativa, acte central de la Setmana Cultural de la Pobla

Josep Sánchez Cervelló i Guillem Puig són els autors de l'obra, dedicada a la història del sindicat agrícola

Imatge de la presentació del llibre dedicat a la cooperativa agrócila.

El llibre dedicat a la cooperativa, acte central de la Setmana Cultural de la PoblaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'El Sindicat Agrícola de Sant Isidre. 1917-2017. Cent anys de cooperació agrària a La Pobla de Mafumet' és el títol del llibre editat per la cooperativa de Sant Isidre de la Pobla i la presentació del qual va esdevenir l'acte central de la Setmana Cultural que va tancar-se el passat cap de setmana.

L’obra, de divulgació històrica, repassa els cent anys de vida d’una entitat emblemàtica al municipi, així com la vida política i social al municipi en aquest mateix període. Els seus autors han estat el Dr. Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d’Història Contemporània, Degà de la Facultat de Lletres de la URV i Director del Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials (CECOS) de la URV; i Guillem Puig Vallverdú, historiador del CECOS.

La presentació del llibre va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà; del president de la Cooperativa, Pere Giralt; i d’un dels autors del llibre, Guillem Puig. Un centenar de veïns i veïnes van assistir a l'acte de presentació i van gaudir també de l'actuació que, en directe, van oferir Alfredo i Jennifer Panebianco, en un gran duet de guitarra i piano.

Al llarg de la Setmana Cultural el municipi ha viscut, entre d'altres activitats, reunions del Club de lectura, xerrades de seguretat a càrrec del cos dels Mossos d’Esquadra, contes infantils, esports amb el Campionat territorial cadet juvenil de patinatge artístic, una sessió teòrica i pràctica d’experiments científics amb el televisiu Dani Jiménez (TV3) i un concert-lectura amb Joan Masdeu i els membres dels Clubs de lectura infantil i adult.

tracking