Diari Més

El 15è Tast de Finques i Viles de la DOQ Priorat tindrà lloc els dies 20 i 21 d'abril

El Local Social d'Scala Dei acollirà el tast realitzat pel Consell Regulador conjuntament amb la URV, VITEC i INCAVI

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Denominada Priorat

El 15è Tast de Finques i Viles de la DOQ Priorat tindrà lloc els dies 20 i 21 d'abrilConsell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DOQ Priorat organitza el 15è Tast de Finques i Viles, dues jornades de tast a cegues a l’autoconeixement, que tindrà lloc els dies 20 i 21 d’abril a les 9:30h, al Local Social d’Scala Dei.

Es tracta d’una gran prova de qualitat anual dels vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que, any rere any, ajuda a construir un mapa cada vegada més aproximat a les propietats, semblances i diferències constants que es donen en els vins de les diverses zones de la regió.

Les jornades, coordinades pel degà de la Facultat d’Enologia de la URV, el doctor Joan Miquel Canals, seran dirigides tècnicament per un equip del Parc Científic del Vi – VITEC, i que es realitzaran amb el suport de l’Escola d’Enologia de Falset. En el tractament i anàlisi de resultats també hi participarà l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI (Departament d’Agricultura), d’aquesta manera, els seus resultats compten amb l’aval científic i oficial que permet garantir-ne la fiabilitat, tant per part de l’àmbit acadèmic com per part de l’administració. Els tècnics d’INCAVI, a més, col·laboren en el treball d’anàlisi i elaboració de 24 microvinificacions experimentals que seran sotmeses a tast durant la primera jornada.

Així doncs, uns 40 tastadors, entre enòlegs i experts, tastaran durant dues jornades els vins acabats de sortir de bóta sense saber a quin elaborador pertanyen ni de quina vila provenen. Enguany serà el cinquè any que s’inclouran en el tast vins blancs que opten a ser qualificats com a ‘vins de vila’, en aquest cas de la collita 2016. Això serà a la primera jornada, el 20 d’abril, durant la qual també es tastaran el conjunt de 24 microvinificacions de garnatxa i de carinyena corresponents a les 12 zones de la DOQ Priorat, de la collita del 2016.

Durant la segona jornada, el divendres 21 d’abril, se sotmetran al tast a cegues de qualificació els vins negres de l’anyada 2015 que optin a les categories de Finca o Vila.

tracking