Diari Més

Tursime

La Costa Daurada preveu una ocupació del 90% durant la Setmana Santa

El sector apunta al bon temps, a la inauguració de Ferrari Land, a l’obertura de PortAventura i als diferents esdeveniments esportius

La companyia va portar 250.000 turístes britànics a destinacions espanyoles l'any passat.

La fallida de LowcostTravelGroup afecta més d'un centenar de turistesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Costa Daurada enceta una Setmana Santa fregant el ple, i és que la bona climatologia i l’obertura de Ferrari Land i PortAventura fan que el sector turístic de la zona prevegin una ocupació que podria arribar a superar el 90% de mitjana, segons la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT). De fet, durant els primers dies de la setmana, les dades assenyalen que l’ocupació està sent d’entre el 80 i el 85%, una xifra que s’espera que augmenti amb l’arribada dels dies centrals de la festivitat.

El president de FEHT, David Batalla, afirma que «són unes dades d’ocupació molt positives que es remunten a les que vam tenir fa uns 10 anys i que ens fan preveure que enguany tindrem un excel·lent any turístic a la Costa Daurada». A més a més, afegeix que «és molt important aconseguir aquestes dades d’ocupació, ja que aporten molt de valor a tot el territori i ajuden a crear més llocs de feina i amb més estabilitat».

Així mateix, cal destacar els milers d’esportistes de totes les edats que, des del 7 d’abril, han participat en múltiples competicions organitzats al territori, com la Mare Nostrum Cup, el Mundialito de futbol, el Torneig TGN bàsquet, el Torneig Internacional de futbol Costa Daurada, el Campionat Espanyol Benjamí de Futbol Sala, i la sisena edició del World Dancesport. Tots aquests esdeveniments s’han pogut dur a terme gràcies als esforços realitzats pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la implicació de tot el teixit empresarial del sector turístic.

A més, s’afegeix la inauguració de Ferrari Land i l’obertura de PortAventura, combinats amb una bona climatologia, fets que han atret milers de famílies, tant de Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc, com del mercat francès. Per tipologia de visitant, bàsicament són famílies.

Pel que fa al sector hoteler, Xavier Roig, president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, es mostra satisfet amb les ocupacions assolides durant la primera meitat de la Setmana Santa. «Divendres i Dissabte Sant, els hotels poden arribar al 95% d’ocupació», manifesta Roig, que afegeix: «Mentre que Dijous Sant i diumenge, dia 16, estaríem parlant d’un 75%. Podríem situar la mitjana en el 85%, però amb les reserves de darrera hora que esperem, preveiem el 90% d’ocupació hotelera pels quatre dies principals».

tracking