Diari Més

El vintage torna a estar de moda

Aquest cap de setmana se celebrarà la tercera edició del Pleamar Vintage Market a Altafulla

Una parada de discs al festival.

El vintage torna a estar de modaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dissabte 15 i diumenge 16 d’abril tindrà lloc a Altafulla la tercera edició del Pleamar Vintage Market, ‘El primer mercat vintage de la Costa Daurada’. La cita, com en anteriors edicions, serà al Parc del Voramar, a Altafulla Platja, i també com en els anys passats, la moda i l’estil vintage seran els grans protagonistes de la festa. El terme ‘vintage’ fa referència a tot allò que és d’anys o dècades passades, però no tan vell com per ser considerat una antiguitat, i és aplicable a tota mena d’objectes, des de roba, calçat i complements, fins a material fotogràfic i discogràfic.

Tot i que l’estil vintage forma part de les últimes tendències, a la demarcació no hi havia, fins a l’arribada del Pleamar Market, un aparador en el sentit més ampli per a aquest estil. Així ho apunta Nico Leo Beraza, codirector del festival juntament amb Xavier Blanch i Gemma Terrafeta, tres amics d’Altafulla que, abans de llençar-se a la piscina, havien estat força involucrats en activitats i iniciatives culturals del poble. Ara fa tres anys, i estant tots tres vivint a Barcelona, van constatar l’auge d’aquest tipus de mercats, associat també al dels Foodtrucks. «Vam veure que a la Costa Daurada no se’n feia cap, i vam dir ‘per què no el portem aquí?», explica en Nico. La idea va seduir l’Ajuntament d’Altafulla, i la regidoria de Comerç de seguida va veure l’oportunitat d’organitzar un event singular i únic al territori.

La primera edició del Pleamar Vintage Market es va celebrar el 2015, i ja en aquell primer tast va ser un èxit de públic. També va resultar força rendible per als paradistes, que van respondre de manera molt positiva a l’enquesta que els van fer els organitzadors un cop finalitzada.

L’edició d’enguany porta algunes novetats. D’entrada, la durada del festival, que s’allarga de dissabte fins al migdia de diumenge. Enguany, a més, s’ha apostat pel Rock & Roll en lloc del Lindy Hop, de manera que la classe oberta se centrarà en aquest ritme. El Vinil Corner s’ha ampliat amb una desena de parades, conscients que aquest sector atrau un públic específic. Així no obstant, des de l’organització s’assegura que el públic que ve al Festival és sobretot el familiar, que troba en el mercat una proposta d’oci amable.

Pel que fa a les actuacions musicals, aquest any comptaran amb The Beatboys, una formació de tribut als Beatles, que actuaran a partir de dos quarts de set de la tarda de dissabte. Al matí la música la posaran els Dj Figa, Mar la Bel i Carlos Summertime, mentre que diumenge serà el torn de Gruyere Dj.

Com en anteriors edicions, hi haurà una zona de Foodtrucks i activitats infantils. A les parades hi haurà tant productes de segona mà com prendes i objectes nous, però d’estètica vintage. També hi haurà una oferta de productes de brocanter. «No hem sigut innovadors perquè ja fa anys que a Reus i Tarragona hi ha mercadets de brocanters, però sí pel que fa a la roba de segona mà i articles més vintage, a l’estil del que són els anomenats ‘flea markets’», explica el Nico Leo Bergaza.

tracking