Diari Més

El polígon de Valls s'afegeix a un projecte europeu per a l'intercanvi d'energia entre empreses

Si la iniciativa, plantejada en quatre ciutats de diferents països, rep llum verd de la UE, la seva implantació tindrà una durada de 3 anys, fins el 2020

Imatge aèria del polígon industrial de Valls i de muntanyes al fons, en una imatge publicada el 14 de febrer del 2017.

El polígon de Valls s'afegeix a un projecte europeu per a l'intercanvi d'energia entre empresesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El polígon industrial de Valls i la seva àrea d'influència vol afavorir l'estalvi energètic entre les empreses instal·lades, sobretot en aquelles que consumeixen més energia. Per aquest motiu, s'ha afegit a un projecte europeu, que actualment s'està dissenyant i plantejant en quatre ciutats de diferents països. Amb aquest projecte, tutelat per Ferrovial, Valls espera aconseguir 2 milions d'euros de finançament per aplicar al seu polígon mesures com ara l'intercanvi d'energia, la compra agregada o el reaprofitament de matèries primeres. Si la iniciativa rep llum verd de la UE, la seva implantació tindrà una durada de 3 anys, fins el 2020, i es constituirà en consorci amb la implicació de la Universitat d'Aalborg (Dinamarca) i empreses d'innovació com Tecnalia, Danfoss i Eurofunding, entre d'altres.

És un pas molt important per al denominat Pacte de Valls-Parc Industrial de l'Alt Camp, ens que han creat una dotzena de municipis de la comarca per motivar, a partir d'estratègies conjuntes, la captació de noves empreses, la creació d'ocupació per la millora de la competitivitat econòmica de la comarca i, en definitiva, la consolidació del paper de l'Alt Camp com a pol industrial estratègic del sud de Catalunya.

En aquesta línia, l'organisme ha decidit formar part d'aquest projecte europeu, titulat 'Eficiència energètica en polígons industrials mitjançant la cooperació energètica i serveis energètics compartits'. Es presentarà al juny i aspira a ser finançat per la Comissió Europea, dins dels programes 'Horizon 2020'. De moment, empreses de renom afincades al territori, com Ikea, Lear o Kellogg's, ja han mostrat molt d'interès en la iniciativa.

Les empreses que hi vulguin participar han de facilitar informació sobre la seva despesa energètica. «Volem implantar un model personalitzat per cadascuna de les empreses que vulgui participar, amb un cost zero», ha explicat a l'ACN el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé. Segons Solé, es volen aplicar experiències que han conegut en altres ciutats catalanes i que han donat bons resultats.

tracking