Diari Més

Societat

La família de la noia que va escapar de La Mercè demandarà la Generalitat

Demanen a Fiscalia de Menors que dicti l'ordre d'allunyament a la parella de la menor, amb qui va intentar suïcidar-se

Carles Herrera i Lorena Sola en una imatge d'arxiu.

Demanen a Fiscalia de Menors una ordre d'allunyament a la parella de la menor que es va intentar suïcidarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de la Paula, la menor de 16 anys que va fugar-se del centre d’acollida de La Mercè de Tarragona amb la seva parella –un noi de 15 anys amb qui havia intentat suïcidar-se– presentarà una demanda contra la resolució de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) per la qual se li ha retirat la custòdia de la noia als pares i aquesta ha passat a mans de la Generalitat.

L’advocat de la família, Carles Herrera, està ultimant els detalls de la demanda per tal de presentar-la la pròxima setmana. Mentrestant, el lletrat afirma que la família continua sense tenir cap mena de notificació per part de la Fiscalia de Menors, instància on han demanat que s’obrin diligències i que s’ordeni un ordre d’allunyament a la parella de la noia, ja que consideren que «no és una bona influència per a ella, tenint en compte que es va intentar suïcidar amb ell i, després, es van escapar junts del centre d’acollida», raona Herrera.

De fet, el jove de 15 anys, és l’única persona que visita la Paula al centre d’acollida La Mercè de Tarragona, segons ha explicat la mare de la menor, Lorena Sola. «Només he pogut visitar-la una vegada al centre d’acollida. Continuo tenint la pàtria potestat i, tot i que ha acabat el trimestre, ningú m’ha informat de com li han anat les notes», diu la mare, resignada.

La família de la Paula està decidida a demostrar que la parella de la jove és, presumptament, una mala influència per a ella. «Tinc missatges que ell li enviava a ella i que ningú vol veure on li diu a la meva filla que passi dels seus pares, li prohibeix parlar amb les amigues, li ordena fer el que ell digui i li recomana entrar al centre d’acollida de menors», sosté Lorena Sola.

Segons l’advocat de la família, la resolució de l’DGAIA es basa en el suposat abandonament de la menor. «El desemparament s’hauria produït en qualsevol cas quan la tutela de la menor la tenia la Generalitat, que és quan la Paula es va fugar. Basen el desemparament en una relació difícil entre uns pares i una adolescent rebel», afirma l’advocat.

La mare de la Paula continua dient que hauria estat el noi qui hauria recomanat a la Paula dir que, a casa, li pegaven i que no li donaven menjar i així aconseguiria ingressar a un centre d’acollida, on podrien veure’s sense problemes. «Per una banda, em diuen que, més que una mare, jo actuava com una amiga. Però quan he actuat com una mare, quan he començat a prohibir-li coses, aleshores es posen de part d’ella», diu Sola.

Intent de suïcidi

El 13 de novembre de l’any passat la Paula i la seva parella van intentar suïcidar-se sense èxit tirant-se pel pont del Francolí. La jove va acabar ingressant a l’Hospital Joan XXIII. L’1 de desembre va rebre l’alta mèdica i va passar a la Unitat de Crisis Adolescents (UCA). Després d’obtenir l’alta, 13 de gener del 2017, va ser derivada al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil. Poc després, el 6 de febrer, l’administració va assumir la tutela de la noia, tot i que la mare va demostrar la seva disconformitat.

El passat 16 de març, la jove es va fugar del centre de La Mercè i va començar la seva recerca per part dels Mossos. La policia la trobava un dia després, a l’Aldea i acompanyada de la seva parella, el jove de 15 anys. Va ser aleshores quan la família va decidir fer pública tota la història.

tracking