Diari Més

Societat

Una parella de Constantí inaugura el Registre de parelles estables de Catalunya a Tarragona

La Raquel i l'Antonio no estan casats i són pares d'una nena i un nen

L'Antonio i la Raquel en el moment de formalitzar l'inscripció al Registre.

Una parella de Constantí inaugura el Registre de parelles estables de Catalunya a TarragonaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parella de veïns de Constantí formada per la Raquel Puente i l’Antonio Vergara, de 42 i 34 anys i pares de la Zaira i l’Izan, han estat els primers inscrits en el Registre de parelles estables de Catalunya a Tarragona. La parella, que no està casada, ha formalitzat la seva inscripció al registre, que és gratuït, a les 10.00 hores d’aquest dimecres.

La inscripció l’han fet presencialment, als Serveis Territorials de Justícia a Tarragona. Els segons en formalitzar-la han estat Jaume Matas i Sigrid Schnell, una parella de Reus que fa vint anys que es va registrar com a parella de fet i ara ha volgut confirmar el seu compromís davant l'administració per assegurar la pensió de viduïtat, a més d'una altra parella de Tarragona. La inscripció en aquest registre és un dels requisits perquè les parelles estables, també anomenadesparelles de fet, tinguin dret a la pensió de viduïtat, encara que no estiguin casades.

Amb la creació del Registre de parelles estables de Catalunya, el Departament de Justícia assegura que tots els ciutadans tenen accés a un registre de parelles estables, amb independència del seu lloc de residència. Fins ara, en canvi, els únics registres eren d’abast municipal i només n’havien creat un nombre reduït d’ajuntaments.

El Registre de parelles estables de Catalunya neix amb la intenció de concentrar tota la informació sobre parelles estables. A banda de les persones que s’hi inscriguin directament, el Registre també podrà incorporar la informació sobre les parelles inscrites als registres municipals i constituïdes davant de notari. L’existència d’aquest registre dificulta el frau i facilita l’obtenció dels certificats.

tracking